Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Sanatçılardan Grup Yorum’a destek

0

Sanatçı ve siyasetçiler, ihraç edilen KHK’lıların bir kısmının bir araya gelerek oluşturduğu Direnişler Meclisi‘nin çağrısıyla dün bir araya gelerek ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için harekete geçme çağrısı yaptı.  

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucu bugün 304’nci gününde, Mustafa Koçak da 288 gündür ölüm orucunda. Gökçek’le birlikte ölüm orucuna başlayan Helin Bölek ise 3 Nisan’da yaşamını yitirmişti. 

Taleplerin karşılanması ve ölüm oruçlarının sonlandırılması için neler yapılabileceği konuşulan görüşme sonrası yayımlanan çağrı metni şöyle: 

İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak’ın taleplerinin kabul edilmesi ve böylece ölüm oruçlarının sonlandırılması için, bir arada yoğun çaba harcanması.

Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla temas kurulması.

Ulusal ve uluslararası basın ve yayın kuruluşlarında direnişlerin haber yapılması, köşe yazılarına konu edilmesi ve gündem-tartışma programlarında dile getirilmesi için gazeteci ve televizyoncularla temas kurulması.

İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile görüşmek üzere CHP ve HDP milletvekillerinden bir heyet oluşturulması.

Direnişçilerin taleplerinin TBMM‘de daha güçlü şekilde gündeme getirilmesi.
Avrupa’daki Türkiye konsoloslukları önünde destek açlık grevleri örgütlenmesi.

Sosyal medyada ölüm orucundakilerin taleplerinin neden kabul edilmediğine dönük İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına sorular sorarak hükümeti taleplerin kabulüne zorlamak.

Metinde imzası bulunan isimler şöyle: 

Ahmet Gökçek (İbrahim Gökçek’in babası), Ali Ekber Eren (müzisyen), Ataol Behramoğlu (şair-yazar), Ayşe Hür (gazeteci-yazar), Can Dündar (gazeteci-yazar), Cenk Dost Verdi (oyuncu), Defne Halman (oyuncu), Didem Baydar Ünsal (HHB avukat) Direnişler Meclisi, Erdal Bayrakoğlu (müzisyen), Erk Acarer (gazeteci), Grup Yorum, Haluk Tolga İlhan (müzisyen), Hasan Koçak (Mustafa Koçak’ın babası), Hüda Kaya (HDP Milletvekili), Hüseyin Turan (müzisyen), Levent Üzümcü (oyuncu) Leyla Güven (HDP Milletvekili), Mehmet Özer (fotoğraf sanatçısı) Muharrem Temiz (müzisyen) Nazım Alpman (gazeteci) Orhan Aydın (oyuncu) Ömer Faruk Gergerlioğlu (HDP Milletvekili) Pınar Aydınlar ( müzisyen) Seda Şaraldı (HHB avukat) Sezai Temelli (HDP Milletvekili) Suavi (müzisyen) Şebnem Korur Fincancı (TİHV Başkanı) Tolga Sağ (müzisyen) Zülfü Livaneli (müzisyen-yazar).

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.