Hayvan HaklarıManşet

Sanatçılar hayvan hakları ihlallerine karşı “Kürkünü çıkar, Vicdanını giy” diyor

0

Şubat ayı başında “Kürkünü Çıkar, Vicdanını Giy” sloganıyla kürk karşıtı bir spot film çekerek Türkiye çapında büyük bir farkındalık kampanyasına imza atan Bana Göz Kulak Ol Derneği, sanatçıların kürk hakkındaki röportajlarını sosyal medyada paylaşarak kampanyaya devam ediyor. Mart sonunda ise ünlü sanatçıların yer aldığı bir fotoğraf sergisi planlanıyor.

20 BGKO_Ozgur_Cevik_k

Özge Özder, Aslı Tandoğan ve Ayça Varlıer öncülüğünde kurulan Bana Göz Kulak Ol Derneği (BGKO), “Kürkünü Çıkar, Vicdanını Giy” kampanyasının ikinci ayağı olarak, BGKO sanatçılarının kürk vahşetine tanık olduktan sonraki duygu ve düşüncelerini anlattıkları röportajları sosyal medya üzerinden yayınlandı.

BGKO’nun sosyal medya hesaplarından 5 Mart akşamı ilk etapta oyuncu Özgür Çevik’in röportajı paylaşıldı. Röportajda kürk üretimi sırasındaki şiddet görüntülerine tanıklık eden Çevik izlenimlerini paylaşıyor.

BGKO’nun gerçekleştirdiği kürk karşıtı kampanyanın hedefi, kürkleri uğruna korkunç şekilde katledilen milyonlarca hayvanın sesi olmak ve kürk yapımının arkasındaki korkunç gerçekleri kamuoyuna aktarabilmek.

Alican Yücesoy, Ayça Varlıer, Bennu Yıldırımlar, Kenan Ece, Levent Üzümcü, Mert Fırat, Özge Özder, Özgün, Özgür Çevik, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu gibi birçok ünlü sanatçının yer aldığı kampanya, Mart ayı boyunca sanatçıların kişisel röportajlarının, derneğin YouTube, Twitter ve Facebook hesaplarından paylaşılmasıyla devam edecek. Mart sonunda ise 30 sanatçının yer aldığı büyük bir fotoğraf sergisiyle kampanyanın sona ermesi planlanıyor.

“Kürkünü Çıkar, Vicdanını Giy’’ çağrısıyla yola çıkan sanatçıların başlattığı kampanya, BGKO’nun ve kampanyada yer alan tüm sanatçıların sosyal medya hesaplarından ve #KürkünüçıkarVicdanınıgiy etiketi üzerinden sosyal mecralardan takip edilebiliyor. Kampanyaya ait tüm film ve röportajlar PTOT Film tarafından çekiliyor. Mart sonunda planlanan sergi için çekilen fotoğraflar ise Ümit Karalar’a ait.

Bana Göz Kulak Ol Derneği’nin sosyal medya hesapları:

www.facebook.com/ banagozkulakol

www.twitter.com/banagozkulakol

www.youtube.com/banagozkulakol

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.