Kültür-SanatManşet

San Sebastian tarihinde bir ilk: En iyi kadın yönetmen ödülünün sahibi Anahi Berneri oldu

0

Dokuz gün süren 65. San Sebastian Film Festivali’nde ödüller dün sahiplerini buldu. Hem İspanya hem de dünya sinemasından önemli isimleri ağırlayan festivalde jüri başkanlığını ABD’li aktör John Malkovich üstlendi.

Yüzyılın ‘en iyi kötü filmi’ kabul edilen “The Room”un yapım aşamasını taklit eden “The Disaster Artist” filminin yönetmeni James Franco, “Büyük düşleri olan çılgın bir adamla ilgili bir film yaptık. Erkek kardeşim, kız kardeşim, kadim dostum Seth Rogen’la yaptığımız, aile işi bir film oldu. Bize inananlara çok teşekkür ederim” dedi.

Festival tarihinde ilk kez bir kadın sinemacı “En İyi Yönetmen” ödülü kazandı. Hayat kadınlığı yaparak küçük çocuğuna bakmaya çalışan genç bir kadının sokaklardaki yaşamını anlatan Arjantin yapımı “Alanis”’in yönetmeni Anahi Berneri, “Bu film hayat kadınlarının durumunu, bir kadının kendisini hafife almamasını ve vücuduyla ilgili kararları kendi başına almasını anlatıyor. Bu filmdeki kadınlar güçlü karakterler. Birleşerek her şeyi başarabiliriz.” dedi.

Monica Bellucci’ye Donostia ödülü verildi

Festivalin bir başka kazananı Güney Amerika sineması oldu. En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo Uyarlama ödüllerini Diego Ferman’ın “A Kind of Family” isimli filmi kazandı.

En iyi film (Altın İstiridye Ödülü): The Disaster Artist, Yönetmen James Franco

En iyi yönetmen: “Alanis” filmiyle Anahi Berneri

En iyi kadın oyuncu: Sofía Gala Castiglione (Alanis)

En iyi erkek oyuncu: Bugdan Dumitrache (Pororoca)

Jüri özel ödülü: Handía

En iyi görüntü yönetmeni: Florian Ballhaus (The Captain)

En iyi senaryo uyarlama: Diego Lerman, Maria Meira (A Sort of Family)

En iyi kariyer ödülü (Donostia): Monica Bellucci

 

(Festival S.Sebastián, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.