DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Salgın nedeniyle alınan kapanma tedbirleri çocukların konuşma ve dil becerilene zarar veriyor

0

Britanya’da yapılan iki ayrı çalışmaya göre, koronavirüs salgınından korunmak adına uygulanan kapanmalar küçük çocukların konuşma ve dil becerilerine zarar veriyor.

50 bin öğrenci ve ülke çapındaki okullarda yapılan ankete göre, dört-beş yaşındaki çocuklar dil konusunda sıkıntı yaşıyor.

Kelime dağarcıkları gelişemiyor

Eğitim alanında çalışmalar yapan bağımsız yardım kuruluşu The Education Endowment Foundation (EEF) araştırması, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin küçük çocukların kelime dağarcıklarının gelişimi için gerekli olan sosyal temas ve deneyimden mahrum bıraktığını ortaya koydu.

Oyun buluşmalarının yapılmaması, aile büyükleriyle daha az iletişim, maske kullanımı çocukların günlük deneyimlerini ve sohbetlerini kısıtlıyor.

58 okulda yapılan ankette, okulların yüzde 76’sı eylül ayında okula başlayan öğrencilerin bir önceki yıla göre iletişimde daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Yüzde 96’sı da öğrencilerin konuşma ve dil becerileri konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Eylül ayında okula başlayan 50 bin öğrenciden geçen yıla kıyasla yüzde 25 daha fazlasının dil becerileriyle ilgili desteğe ihtiyacı var.

EFF’nin ortaya koyduğu bu bilgiler, ilkokullar için standart değerlendirme hizmeti sunan Speech Link şirketinin verileriyle de uyumlu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.