LGBTİ+Manşet

Sahalarda görmek istediğimiz hareketler

0

Eşcinsel olduğunu açıkladığı için işine son verilen futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ’ın 16 Ekim 2012 Salı günü görülecek duruşmasından önce konu hakkında duyarlılığı arttırmak isteyen LGBT örgütleri ile taraftar grupları 13 Ekim Cumartesi günü 16:30’da Dolapdere’de kendi aralarında Dinçdağ’ın düdük çalacağı bir halı saha maçı tertipliyor.

Dolapdere’de bulunan Küçük Piyale Halı Sahası’nda oynanacak maç için isteyenler Taksim’den yürüyerek ya da Küçükpiyale Halı Saha’ya Eminönü’nden kalkan EM1 otobüsüyle gidebilir.

Tek başıma gitmek istemeyenler ise aynı gün 15:00′de Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde toplanıp takımlarını desteklemek için hep birlikte halı sahaya hareket edebilir.

“Yeşil Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler” şiarı ile yapılacak ve işinden el çektirilen hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın yöneteceği LGBT Karması’yla Taraftar Grupları Karması karşılaşması için oluşturulan facebook sayfasına ise buradan ulaşmak mümkün.

Yeşil Ev’de Söyleşi

LGBT Karması – Taraftar Grupları karmasının maçının dışında Salı günü görülecek duruşma öncesi Pazar günü, Bawer Çakır’ın moderatörlüğünü üstlendiği  “Onun düdüğü, onun kararı” başlıklı bir söyleşi de Beyoğlu Balo Sokak’ta bulunan Yeşil Ev’de yapıalcak.

Dinçdağ’ın yanısıra  Sevecen Tunç, Dağhan Irak ve Bağış Erten’in konuşmacı olduğu söyleşide yeşil sahalarda cinsiyet ayrımcılığı ve homofobi ilgili neler yaşandığı ve nelerin değiştirilmesi gerektiği masaya yatırılacak konuşulacak.

“Futbolun ‘erkek oyunu’ olduğu iddiası çoktan çürütüldü” denen çağrı metninde hala buna inanan çok sayıda ünlü-ünsüz erkek olduğu da belirtildi. Çağrı metninde şöyle denildi:

“Televizyonlarda, gazetelerde ya da uzatılan her mikrofona ısrar ve inatla aynı şeyleri söyleyen bu erkeklere karşı henüz yaygın medyada ve kamuoyunda görünür olmasa da karşı adımlar atılmakta. Kadın futbolcular, kadın futbol yorumcuları ve eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ akıntıya karşı kürek çekenlerin başında geliyor.”

Etkinliği destekleye LGBT örgütleri ve taraftar grupları ise sırası ile; İstanbul LGBT, Kaos GL, Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği, LGBT Aileleri İstanbul Grubu, luBUnya-boğaziçi, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen, Spod, Sol Açık Fenerbahçe, Tekyumruk Galatasaray

Söyleşinin facebook sayfasına buradan ulaşmak mümkün

(Yeşil Gazete)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.