Türkiye

Sağlık bakanlığında atama skandalı

0
6 Nisan günü birimler arası ataması yapılan 500 personelden ikisinin öldüğü, üçünün daha önce emekliye ayrıldığı birinin de halen askerde olduğu belirlendi.

Gazeteport’un haberine göre, MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, konuyu TBMM’ye getirerek, ‘’Personel fazlalığı gerekçesiyle tayini yapılanlar arasında vefat edenler, emekli olanlar, bakanlıkta çalışmayanlar da var. Bir kıyım yaşandı. 10 yıldır tek başına kurumu yöneten Sağlık Bakanının kendisidir. Sendika üyesi ayrımı yaparak bu insanları ailelerinden ayıran anlayışı kınıyorum’’ dedi.

MEVZUATA UYGUN

Bakan Recep Akdağ ise Işık’ı cevapladı ve Bakanlık yasasında yapılan değişiklik ile yeni kadro sayısının da belirlendiğini söyledi. Akdağ ölen ve emekli olanların atandığı iddiasını cevaplamadı ve ‘’Sayılara uygun olarak, Bakanlığın yapısını düzenledik. Çalışanımızı mağdur etmemek için, bu görevlendirmeleri Ankara içinde yaptık. Atamalar mevzuata uygundur’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı 6 Nisan günü, 500 personeli kurum içinde başka birimlere atadı. Verem Savaş Daire Başkanlığında görevliyken 2009’da ölen Oktay Dikici, Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğüne,Mali İşler Daire Başkanlığında görevliyken 2008’de trafik kazasında ölen Ömer Güngörmüş ise Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.

Yıllar önce emekliye ayrılan Nurdan Güler, Hasan Erol ve Gıyasettin Aydın isimli eski personelin de tayinleri çıkarıldı.Halen askerde olan Şahabettin Helvacı da tayin oldu. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘’Şimdilik 6 personel tespit ettik. Çalakalem tayinler yapılmış. Bu şekilde ataması yapılan başkaları da olabilir’’ dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.