GündemManşet

Sabiha Gökçen’de patlama

0

150315174838_sabiha_gokcen_airport_624x351_hurriyet_com_tr_nocredit

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı‘nın apronunda meydana gelen patlamada ağır yaralanan temizlik görevlisi hayatını kaybederken, bir görevli de yaralandı.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve başından ağır yaralanan Zehra Yamaç ölürken, Canan Çelik Burgucu yaralandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın 02.05’te meydana geldiğini, nedeninin araştırıldığını söyledi.

Olağanüstü hareketlilik
İstanbul polisi patlama ihbarının ulaşmasıyla birlikte alarma geçti. Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevresine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Olay yerine sevkedilen polis ekibi sayısı her dakika arttı. Bu sırada polislerin kendi güvenlikleri başta olmak üzere güvenlik tedbirlerini eksiksiz alması istendi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş de bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir.

“Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Kamuoyunun ve yolcularımızın bilgisine sunarız”.

Pegasus firmasından yapılan açıklamada da benzer ifadeler yer aldı:

”23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.

“Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir.

Seferler Normal

Sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların Havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.

(BBC Türkçe, Milliyet )

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.