Türkiye

Sabancı: Yolsuzluk operasyonu gelişmelerini endişeyle izliyoruz

0

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2013 yılının hem dünyada hem Türkiye’de ciddi sorunlarla karşı karşıya gelinen “zor bir yıl” olduğunu belirtti

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yayımladığı yeni yıl mesajında, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili gelişmeleri endişeyle izlediklerini belirtti.

-g__ler_sabanc___551236985Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2013 değerlendirmeleri ve 2014 beklentilerine yer verdiği yeni yıl mesajını paylaştı.

2013 yılının hem dünyada hem Türkiye’de ciddi sorunlarla karşı karşıya gelinen “zor bir yıl” olduğunu belirten Sabancı, “Son günlerde gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ve bu iddialar sonucunda ortaya çıkan gelişmeleri endişe ile izliyoruz” dedi.

“Bu gelişmelerden Türkiye’nin olumsuz etkileneceği kaygısını taşıyoruz” ifadesini kullanan Sabancı, “Bununla birlikte Türkiye’nin bu sorunlardan demokrasisini güçlendirerek çıkacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 17 Aralık’ta başlatılan operasyon sonrası izlenen süreçle ilgili olarak, “Yargının bağımsızlığına ve şeffaflığına özen gösterilmesini ve yargılamanın hukukun üstünlüğüne olan güvenimizi destekleyecek şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

“Demokrasilerde bazı zor anları ve çıkmazları aşmanın yolu, özgürlük ve güvenlik içinde yapılan seçimlerdir” diyen Sabancı, “Ülkemiz için 2014’ün, yapılacak seçimlerin katkısıyla, istikrar ve toplumsal barışa ulaşacağımız bir geçiş yılı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Son günlerde canlanmaya başlayan Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için gerekli çalışmaların yapılmasını çok önemsediklerini kaydeden Sabancı, “Çünkü ülkemizin evrensel değerlerle gelişmiş demokrasiyi hakettiğine inanıyoruz” dedi.

Sabancı buna ek olarak, “Toplumsal barış ve hoşgörünün sağlayacağı güven ortamının, Türkiye’nin iç tasarruf oranını artıracağı, yatırımlarımızı güçlendireceği, milli gelir ve istihdamda büyümenin aşırı bir cari açık oluşmadan hızlanmasını sağlayacağı kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

(t24)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.