İklim KriziKültür-SanatManşet

Sabancı Vakfı’ndan kısa film yarışması: Değişen iklimler, değişen hayatlar

0

Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen 5. Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. “İklim Değişikliğini Kim Çekiyor?” sloganı ile beşincisi yapılacagerçekleştirilecek kısa film yarışmasının bu yılki teması “Değişen İklimler, değişen hayatlar.”

İnsan müdahalesi ile gerçekleşen iklim değişikliğinin medeniyetleri büyük bir bilinmezliğe sürüklediğine dikkat çeken Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan şunları söyledi:

İklim değişikliği biyoçeşitliliğin azalması, deniz ve kıyı ekosistemlerinin bozulması, kuraklık ve çölleşme, gıda güvenliğinin tehlike altında olması ve kitlesel göçlerin artması gibi birçok çevresel ve sosyal soruna yol açıyor. Doğaya, toprağa ve atmosfere bıraktığımız etkileri düşünmeden hareket etmeye devam ettiğimiz takdirde hayatlarımızın değişmesi kaçınılmaz olacak. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve bu değişime uyum sağlamak için harekete geçmeliyiz” 

Yarışma ile toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için sanatın gücünü kullandıklarını belirten Bilsel Safkan, “Bu nedenle bu yıl Kısa Film Yarışmamızın temasını ‘Değişen İklimler, Değişen Hayatlar’ olarak belirledik. Sanatın dönüştürücü gücü ve yönetmenlerin yaratıcı bakış açısı ile toplumda iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz” ifadeleri kullandı. 

Kısa Film Yarışması Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan ise yarışma ile ilgili olarak şöyle konuştu: 

Yarışma, ilk yılından itibaren temaya uygun yeni üretilen filmlerin yaratıcılarını odak noktasına koyarak, üretilen filmlerin geniş kitlelerle buluşmasını ve kesintisiz iletişimle yarışmacıların profesyonel yolculuklarına önemli bir başlangıç oluşturmayı hedefledi. Dünyanın çok farklı bir dönemden geçtiği şu günlerde sinemacılara çok fazla iş düşüyor ve bu yılın temasının da bu açıdan çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

Son başvuru tarihi 20 Kasım

Yarışmaya başvurular 20 Kasım 2020’ye kadar devam edecek. Başvuracak eserlerin en fazla beş dakika uzunluğunda olması ve iklim değişikliği konusunu ele alması gerekiyor.Ön jüri tarafından tüm eserlerin değerlendirilmesinin ardından, finale kalan en az 10, en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayın.  

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.