Sabahattin Ali öyküleri ermeniceye çevrildi

Sabahattin Ali’nin öyküleri ve Hasan Erkek’in ‘Eşik’ adlı oyun kitabı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Ermeniceye çevrildi.

Agos’tan Zeynep Ekim Elbaşı’nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile ilgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi’ (TEDA) kapsamında, iki kitap Doğu Ermenicesine çevrildi.

Hasan Erkek’in Meline Anumyan tarafından çevrilen ‘Eşik’ adlı kitabı, Ermenistan Yayıncılar Milli Derneği Yayınevi aracılığıyla, Sabahattin Ali’nin Khoren Martirosyan tarafından çevrilen ‘Öyküler’ kitabı ise Grakan Hayrenik CJSC aracılığıyla Ermenistanlı okurla buluştu. Proje kapsamında, Türkçe kaleme alınmış iki kitabın daha Ermeniceye çevrilmesi planlanıyor.

TEDA projesi ile Orhan Pamuk, Perihan Mağden, Orhan Kemal, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Ahmet Hamdi Tanpınar, Tahsin Yücel ve daha birçok yazarın kitapları Çince, İngilizce, Almanca, Yunanca, Bulgarca, Japonca, Urduca, Arapça, Tamilce, Farsça, Lehçe, Sırpça, Boşnakça gibi dillere kazandırıldı.

1948 yılında öldürülen gazeteci-yazar Sabahattin Ali’nin Doğu Ermenicesine çevrilen öyküleri arasında ‘Sırça Köşk’, ‘Arabalar Beş Kuruşa’, ‘Düşman’ ve ‘Beyaz Bir Gemi’ de bulunuyor.

(Agos)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR