DünyaManşet

Rusya’da muhalefet lideri Alexei Navalny’nin zehirlendiği kesinleşti

0

Rusya’da muhalefet lideri Alexei Navalny‘nin zehirlendiği kesinleşti. Tedavi altına alındığı Almanya’nın başkenti Berlin‘deki Charite Hastanesi yazılı bir açıklama yaparak Navalny’nin ilk bulgulara göre zehirlendiğini ancak tam olarak maddenin ne olduğunun saptanamadığını belirtti.

Hastane, alınan ilk numunelerin sonucunda muhalif liderin vücudunda “kolinesteraz inhibitörleri” isimli aktif maddeler grubundan birine rastladıklarını söyledi.

Rus lidere “atropin” isimli bir ilaç verdiklerini söyleyen hastane, Navalny’in durumunun ciddi olduğu ancak hayati tehlikesinin şu an bulunmadığını duyurdu.

Ne olmuştu?

Alexei Navalny, seçim öncesi yaptığı şehir turu sırasında Sibirya’dan Moskova’ya uçarken kendini kötü hissetmeye başlamış ve uçağı acil iniş yapmıştı.

Basın sözcüsü Kira Yarmish Twitter üzerinden Navalny’nin içtiği çay sebebiyle zehirlendiğini iddia etmiş ve muhalif liderin yoğun bakıma alındığını duyurmuştu. Navalny, 22 Ağustos’ta Berlin’deki bir hastaneye transfer edildi.

Merkel ve Maas: En ince ayrıntısıyla araştırılmalı

Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Navalnıy’ın zehirlenmesine ilişkin ortak açıklama yaptı. AA’nın aktardığına göre açıklamada, “Navalny’nin Rusya’daki siyasi muhalefetteki önemli rolü göz önüne alındığında, oradaki yetkililer şimdi acilen bu suçu en ince ayrıntısına kadar araştırmalı ve bunu tam bir şeffaflıkla yapmalılar.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Navalnıy’ın zehirlenmesinde sorumlu olanlar hakkında soruşturma açılması ve adalet önüne çıkartılması talep edildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.