Hayvan HaklarıManşet

Rusya’da ‘kedi çocuk’ sahibi olmak ceza ertelemesi getirdi

0

Rusya‘nın Sibirya bölgesinde görülen bir ceza davasında mahkeme sanığa verilen cezanın ertelenmesine karar verdi ve “kedi sahibi olmayı” hafifletici nedenlerden biri olarak sıraladı.

Mash Telegram kanalının aktardığına göre, bu, ülkenin adli uygulamasında bir ilk.

İlk kez bir kedi ‘indirim sebebi’ oldu

Mash’a göre Kemerovo şehrinde 48 yaşındaki bir adam, içkiliyken bir kişiye saldırdıktan sonra eylül ayında da holiganlık ve yasadışı ateşli silah bulundurmakla yargılanıyordu. Polis raporunda, adamın kimliği açıklanmadan kurbanını silahla tehdit ettiği de belirtildi.

Tutuklanan şüpheli, soruşturmada işbirliği yaptı, suçunu kabul etti ve sonunda mahkemeye çıkarıldı. Yargıç, sanığı tüm suçlamalardan suçlu buldu. Bu suçlamalardan bazıları, beş yıldan fazla hapis cezası gerektiriyordu.

Ancak mahkeme, sanığın sağlık durumunun kötü olması, kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapması ve evde onu bekleyen bir kedisi olması gibi çeşitli hafifletici sebepleri öne sürerek ertelenmiş cezaya hükmetti.

Kararın ardından yerel basında çıkan haberlere göre, kedi sahibi olmak Rus ceza hukukunda daha önce hiçbir zaman hafifletici bir neden olarak görülmedi. Sanıklara, ancak bakmak zorunda oldukları çocukları veya akrabaları varsa, belli bir ölçüde indirim sağlanabiliyordu.

Mahkeme, kararı hakkında yorumda bulunmadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.