Manşet

Rusya’da dökülen 20 bin tonluk yakıtın temizlenmesi 1,44 milyar dolara mal olabilir

0
Fotoğraf: Siberian Times

Rusya Norilsk’te bulunan sanayi alanındaki yedek yakıt deposundaki patlama sonucunda nehre dökülen 20 bin tonluk dizel yakıtın temizlenme maliyetinin 1,44 milyar dolara mal olacağını söyledi.

TASS haber ajansına konuşan Vladimir Chuprov, devletin yaşanan kazaya çok geç şekilde müdahale ettiği için bu paranın olması gerektiğinden yüksek olduğunu belirtti.  Chuprov, kazayı 1989 yılında Alaska’da okyanusa devasa bir petrol birikintisi salan Exxon Valdez kazasına benzetti.

Dünyanın en büyük paladyum üreticisi ve Rusya’nın önde gelen nikel madenciliği şirketi Norilsk Nickel şirketine ait yakıt deposu donmuş toprak tabakasının çözünmesiyle yıkılmış, meydana gelen patlama sonucunda depolanan yakıt 60 km uzunluğundaki Ambarnaya Nehri‘ne yayılmıştı.

Zarar tespiti 1 Temmuz’da tamamlanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada zarar tespitinin 1 Temmuz itibariyle tamamlanacağını söyledi.

Putin, verdiği demeçte, “Anladığım kadarıyla Rusya henüz devasa su kütlelerinden bu kadar geniş bir kirliliği temizleme tecrübesine sahip değil” dedi.

Devlet balıkçılık ajansı ise toplantıda yaptığı açıklamada, sulardaki biyolojik çeşitliliğin kazanın gerçekleştiği yere tam olarak geri dönmesinin en az 10 yıl süreceğini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.