ManşetDünya

Rusya: Ukrayna ile savaş olmayacak

0

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamada “Ukrayna’yla savaş olmayacak” dedi.

Sputnik’in aktardığına göre, Rus radyo kanallarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ve ABD ile güvenlik garantileri üzerine yapılan görüşmelerin bitmediğini söyledi.

Lavrov, Ukrayna’yla savaş olmayacağını, Rusya’nın savaş istemediğini ancak çıkarlarının gözardı edilmesine izin vermeyeceğini belirtti.

ABD Rusya’nın Ukrayna taleblerini yazılı olarak da reddetmişti

Rusya‘nın Ukrayna‘nın NATO‘ya girmeyeceğine dair garanti verilmesi talebi, ABD tarafından reddedildi. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya’nın Ukrayna krizinin çözümü için taleplerine resmi bir yanıt verdiğini söyledi. Geri adım atmadıklarını belirten Blinken, “Rusya’ya ciddi bir diplomatik çözüm yolu önerdik, tercih onlara kalmış” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken verdikleri yanıtta temel prensiplerini net bir şekilde aktardıklarını, bunların içinde Ukrayna’nın egemenliği ve gelecekte girmek istedikleri güvenlik ittifakına kendilerinin karar verme hakkının da olduğunu söylemişti:

“Konu diplomasiye geldiğinde, kimse amaçlarımızın ciddiyeti hakkında şüpheye düşmesin. Hem Ukrayna’nın savunmasını güçlendirmek hem de Rusya’nın hamlelerine karşı verilecek ortak yanıta aynı oranda odaklanıyoruz. Rusya’nın teklifimize nasıl yanıt vereceğini göreceğiz. Ama biz her yanıta hazırız.”

Blinken, aralarında Javelin füzeleri ve zırhlı araçları hedef alan silahların da bulunduğu üç ayrı sevkiyatın bu hafta Ukrayna’ya gönderildiğini de eklemişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.