DünyaManşet

Rusya: Suriye ordusu Menbiç’in tamamını ele geçirdi

0

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Menbiç’in tamamında kontrolü ele geçirdiğini; Rus askeri polisinin Suriye rejimi ve Türk ordusunun kesişim alanında devriye yaptığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye hükümet güçlerinin Menbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin tamamında kontrolü sağladığını açıkladı. Sputnik’te yer alan habere göre, bakanlık, Rus askeri polisinin bölgede Suriye güçleri ile Türk ordusunun kesişim hattında devriye faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Rus ordusunun Menbiç’teki durum konusunda Türk ordusuyla işbirliği yaptığını vurgulayan Bakanlık, ABD ordusunun ise Menbiç’in kuzeybatısında yer alan Dadat ile Um-Mial yerleşimlerinde bulunan üslerini terk ettiğini bildirdi. Bakanlığın açıklaması şöyle: “”ABD ordusu, Menbiç’in kuzeybatısında yer alan Dadat ile Um-Mial yerleşimlerinde bulunan üslerini terk ederek Suriye-Irak sınırına doğru ilerledi. Dadat ile Um-Mial, Suriye hükümet güçleri tarafından ele geçirildi”

“ABD askerlerinin çekilmesi ‘el değiştirme”

Newsweek‘e konuşan bir Pentagon yetkilisi Menbiç’ten çekilen ABD ordusunun bölgeyi Rus güçlerine teslim ettiğini söylemiş, uzun zamandır bölgede bulunan ABD personelinin Rus güçlerine güvensiz bölgelerde hareket edebilmeleri için hızlıca yardımcı olduğunu aktarmıştı. Pentagon yetkilisi ABD askerlerinin çekilmesini ‘el değiştirme’ olarak nitelemişti.

Bir asker hayatını kaybetti, sekiz asker yaralandı

Millî Savunma Bakanlığı, Rusya’dan yapılan açıklamadan yaklaşık yarım saat önce Menbic’den yapılan havan ve topçu ateşi neticesinde bir askerin şehit olduğunu, sekiz askerin de yaralandığını duyurdu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.