LGBTİ+Manşet

Rusya Konsolosluğu önünde “aşkı savunmak suç mu?” eylemi

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Kaos-GL, Rusya’nın homofobik yasalarına karşı konsolosluk önünde eylem yaparak hükümeti LGBTİ bireylerin haklarını güvence altına almaya çağırdı.

Eylemde, “Propaganda” yasasınının kaldırılması, Elena Klimova’ya yönelik suçlamaların düşürülmesi ve LGBTİ bireylerin yaşam hakkı ile birlikte ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlükleri gibi temel hakların güvence altına alınması talep edildi.

manset_soçi

Yapılan basın açıklamasında 2012’de Rusya’da kabul edilen “reşit olmayanlar arasında geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin propagandası” yasasının, LGBTİ bireyleri ve aktivistleri hedef göstererek ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüklerini yok saydığı belirtildi.

Bu yasayla birlikte Rusya’da LGBTİ bireylere ve aktivistlerine yönelik kavuşturmaların yanı sıra ayrımcılık, saldırı ve tacizlerde de gözle görülür artış olduğu ifade edilen açıklamada, bu kanunun son mağdurlarından birinin LGBTİ hakları aktivisti Elena Klimova olduğu hatırlatıldı.

Klimova “eşcinsellik propagandası”yla suçlanıyor

Urallar’ın Nijniy Tagil şehrinde gazeteci olan Elena Klimova, ergenlik dönemindeki LGBTİ bireyleri desteklemeyi amaçlayan internet projesi nedeniyle, “eşcinsellik propogandası” ile suçlanıyor.

Grup, Soçi Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Rusya hükümetinin, 2012 Londra Olimpiyatları’nın ardından, olimpiyat ilkeleri olan ayrımcılık yapmama, eşitlik, kapsayıcı olma, saygı ve karşılıklı anlayış ile insan haklarının desteklenmesi konusunda taahhütte bulunduğu hatırlatıldı.

(Bianet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.