DünyaManşet

Rusya açıkladı, “İşte IŞİD ile Erdoğan arasındaki petrol ticareti bulguları”

0

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye’deki IŞİD militanlarının finansal mali kaynaklarını açıkladı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov “Erdoğan ve ailesi, Suriye’de IŞİD’in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkili” dedi.

34

Cumhuriyet Gazetesi’nin Sputnik News’den alıntılayarak verdiği habere göre “Erdoğan ve ailesi, Suriye’de IŞİD’in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkili” diyen Savunma Bakan Yardımcısı, Türkiye’den IŞİD’e mühimmat gittiğini belgeleyen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül’ün de tutuklandığını belirtti.

Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok ettiğini, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları, yasadışı petrol ticaretinden elde edilen cironun neredeyse yarı yarıya azalmasını sağladığını da aktaran Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyar dolardan 1.5 milyar dolara indiğini de öne sürdü.

35

Suriye’deki IŞİD militanlarının mali kaynakları ve petrol kamyonlarına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’nın elindeki bilgilerin bakanlığın sitesinde genel erişime hazır olarak yayına sunulacağını da sözlerine ekleyen Anatoly Antonov, “Terör örgütlerini finanse etmek için yasadışı petrol ticaretinin nasıl kullanıldığını gösteren kanıtları sunduk. Rusya, Türkiye’nin komşularından yaptığı hırsızlığa ilişkin gerçekleri açıklamaya devam edecek. Gelecek hafta da Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğini gösteren bilgiler yayınlayacağız” dedi.

Bakan yardımcısı ayrıca, Rusya’nın Suriye’de IŞİD’in petrol tesislerini vurmaya devam edeceğini de vurguladı.

 

(Sputnik News, Cumhuriyet)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.