ManşetMedya-İnternet

RTÜK’ten Fox TV ile Halk TV’ye ceza

0

RTÜK, Halk TV ve Fox TV’ye, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak” iddiasıyla ceza verdi. Fox TV’ye yaklaşık 1 milyon lira, Halk TV’ye de 80 bin lira para para cezası kesildi. Ayrıca program durdurma cezaları verildi.

RTÜK tarafından, Halk TV ve Fox TV için “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak” gerekçeleriyle ceza kesildi. Halk TV’ye “eleştiri sınırlarını aşmak”, Fox TV’ye de “tarafsızlık ilkesini esas almamak” gerekçesiyle ayrıca cezalar verildi. Fox TV’ye 1 milyon TL’ye yakın ceza kesilmiş oldu. Fox Ana Haber de 3 gün yayınlanmayacak. Halk TV’ye ise yaklaşık 80 bin TL para cezası verildi. Halk Arenası programının ise 5 kez yayımlanması yasaklandı.

Karar hakkında açıklama yapan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, “Cumhurbaşkanının işaretiyle yargının ardından RTÜK’ün de harekete geçerek yaptırım kararı vermesine ilişkin hızı doğrusu göz yaşartıcı. Anlaşıldı ki, görev sırası RTÜK’e geldi, o da görevini yerine getirdi” dedi.

“Bu kadar hızlı rapor düzenleyip karar alabilen RTÜK’ten aynı hızı bu ülkenin kurucusu Atatürk’e ‘zurnanın son deliği’ denilen televizyon yayınları için de bekliyorum” diyen Taşçı, “Metin Akpınar’ın, barıştan, demokrasiye sahip çıkmanın kıymetinden söz ettiği konuşmanın cezalandırıldığı yerde, ‘oluk oluk kan akıtmaktan’, ‘boğazların kesilmesinden’ söz edenlerin değerlendirmesi düşünce özgürlüğü sayılıyor sanırım” şeklinde konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.