İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

RTÜK Başkanı: Seçimlere yaklaşırken değerlerimize aykırı yayınlara müsaade etmeyeceğiz

0
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim öncesi döneme yaklaşıldığını belirterek, “Bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum” dedi.

‘Yasal işlem başlatacağız’

İçinde bulunulan günlerde gerçeklikten uzak yayın içerikleri, habercilik etik ilkelerine aykırı manipülatif yalan haberlerin ekranları çokça kapladığını söyleyen Şahin şunları kaydetti:

Halkın haber alma özgürlüğü, doğru bilgi edinilmesi ve sağlıklı kamuoyu oluşumu açısından, gerçekleri yansıtmayan hatta kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaşımı kabul edilemez. Halkımız doğruları öğrenmeyi hak eder, yalan ve yanlış bilgilere seyirciyi maruz bırakmak hiçbir yayıncının hakkı değildir. Yalan haber ve dezenformasyona asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Spor ve tartışma programlarında küfür ve hakaretlere varan bilinçli veya bilinç dışı artışları dikkatle takip ediyoruz. Yasamızın 8. maddesinde yer alan yayıncılık ilkelerine uyma noktasında itina gösterilmediği aşikârdır.

Türk aile yapısını zedeleyen, toplumsal ve kültürel değerlerimize saygısız yayınlara, ‘dur’ demek, 6112 sayılı Yasa’nın bize emrettiği görevimizdir.

RTÜK olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum.”

You may also like

Comments

Comments are closed.