Rio Paralimpik Oyunları açılış töreniyle başladı

Rio Paralimpik Oyunları, Maracana Stadyumu’ndaki görkemli açılış töreniyle başladı. Türkiye saatiyle 24:15’te başlayan törene 4300’den fazla sporcu ve yaklaşık 50 bin izleyici katıldı.

25

Törende 160 ülkenin takımı geçiş yaptı. Yaklaşık 2 saat süren töreni dünya genelinde de milyonlarca kişi izledi.

ABD’li sporcu Aaron Wheelz, özel tekerlekli sandalyesiyle 17 metrelik bir rampadan atladı.

26

Törenin hazırlığında aralarında sanatçılar ve kareografların bulunduğu 500 personel ile iki binden fazla gönüllü yer aldı.

‘Çeşitliliğin gücü’ teması işlenen törende her takım bir yüzünde ülkelerinin bayrakları, diğer yüzünde sporcuların fotoğrafları olan yapboz parçaları taşıdı.

Parçalar bir araya getirilerek büyük bir kalp oluşturuldu.

Yeni Devlet Başkanı yuhalandı

Törende bazı izleyiciler, Brezilya’nın görevi yeni devralan Devlet Başkanı Michel Temer’i yuhaladı.

27

Temer geçen hafta bütçe usulsüzlüğü suçlamasıyla azledilen Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yerini almıştı.

Oyunlara hazırlık döneminde, az sayıda bilet satışı, oyunun maliyetleriyle ilgili kriz, Rusya’nın men edilmesi ve sporcu sınıflandırmaları gibi sorunlar yaşanmıştı.

11 gün sürecek olan Rio Paralimpik Oyunları 18 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek kapanış töreniyle sona erecek.

Oyunlarda Türkiye’yi 79 sporcu temsil edecek. Türkiye’nin bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda da bir sporcusu bulunuyor.

Oyunlara iki kişilik mülteci takımı da katılıyor. Takım Suriye’deki iç savaş sırasında bacağını kaybeden yüzücü İbrahim el Hüseyin ve İranlı diskçi Shahrad Nasajpour’dan oluşuyor.

 

(BBC Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR