ManşetTürkiye

Reyhanlı patlaması ile ilgili 9 kişi gözaltına alındı

0

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı patlamalarıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Celalettin Lekesiz, dün Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Reyhanlı’daki olayın 2 ayrı araca yüklenmiş çok miktarda bombanın patlatılmasıyla meydana geldiğini anlatan Atalay, şunları söyledi:

Hükümet, Reyhanlı patlaması ile ilgili yayın yasağı koyduktan sonra bölgeden çelişkili haberler geliyor. Alternatif medyada halkın isyan halinde olduğu ve ölü sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğu gelen bilgiler arasında

”Cumartesi günü meydanın yoğun olduğu bir vakit. Maalesef Reyhanlı’da çok sayıda vatandaşımız bundan etkilendi. Şu ana kadar 46 vatandaşımız bu patlamadan dolayı hayatını kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz; ailelerine, yakınlarına, Hatay’a, Reyhanlı’ya ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımız var, bunların burada olanlarını ziyaret ettik. Yoğun bakımda olanları var. Durumu ağır olanları var. hayatını kaybedenlerin 38’inin kimlikleri belirlendi. 35’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3’ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.”

Güler, “9 kişi gözaltına alındı”

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı ilçesindeki patlamada 735 iş yeri, 62 araç, 8 kamu binası ve 120 konutta hasar oluştuğunu, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Güler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Hatay Havaalanı’nda düzenledikleri basın toplantısında, patlamalarda 46 kişinin öldüğünü ve çok sayıda insanın yaralandığını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, saldırının El Kaide bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine, “Şu anda El Kaide bağlantısı yoktur” dedi.

Reyhanlı’da normal yaşamın bir an önce başlamasını istediklerini bu nedenle okulların tatil edilmesi gibi bir kararlarının da olmadığını vurgulayan Güler, okullarda eğitimi engelleyecek bir hasar bulunmadığını bildirdi.

(Ajanslar)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.