Emekİfade ÖzgürlüğüManşet

Resmi ilan yayınlama hakkı iptal edilen Evrensel Gazetesi: Metin Göktepe’nin yoldaşları susmaz!

0

Evrensel Gazetesi‘ne üç yıldır hukuksuz şekilde ilan vermeyen Basın İlan Kurumu (BİK), gazetenin resmi ilan ve reklam yayımlama hakkını tümüyle iptal etti.

Gönderilen kararda, bayi denetim sonuçlarına göre Emek Partisi’nin (EMEP) 13 farklı il ve ilçe örgütünün aldığı abone gazeteleri ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’de farklı bayilere gönderilen gazetelerin birkaç kişi tarafından toplu şekilde alınması, iptale gerekçe sayıldı.

Gazete bugün “Evrensel susmaz!” manşetiyle bayilerde.

Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, kaleme aldığüı yazıda “Bu ülkenin işçi ve emekçilerinin, tüm ezilen halklarının taleplerini dile getiren bu gazete, onu susturmak için maaş alanlara boyun eğmez. Asla! Bunu kuşkusuz Evrensel’e bugüne kadar sahip çıkan okurlarımızdan aldığımız güçle de söylüyoruz” dedi.

Sonrasında abone sayılarında bir artış olduğunu da kaydeden Polat, kararla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu son karar bize şunu söylüyor: “Siz, Anayasa Mahkemesinin ilan cezaları konusunda verdiği karara da güvenmeyin. Bakın biz o karara rağmen sizi ekonomik olarak boğmakta kararlıyız.” Yani, AKP iktidarı ve BİK’e hakim olan iktidar iradesi devam ettikçe bu tutumda ısrar edilecek.”

Öte yandan hak savunucularınınn, siyasilerin ve gazetecilerin karara tepkileri sürüyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.