Hayvan HaklarıManşet

Rektör, Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ni Diş Hekimliği’ne veriyor: Gerekçe ticari kaygılar

0

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi‘nin geliştirdiği proje kapsamında yapımı bitirilen Küçük Hayvan Hastanesi‘nin bu yıl hizmete açılması beklenirken Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy tarafından binanın Diş Hekimliği Fakültesi ek binasına dönüştürüleceğini açıklandı. 

Bianet‘den Tahsin Yeşildere’nin haberine göre, proje için Veteriner Fakültesi, Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın 2017 yılındaki kararını aldırmış ve Küçük Hayvan Hastanesi olarak tescil edilerek, yatırım projesi olarak çıkmıştı. Ancak yapımı tamamlanan hastaneyi Diş Hekimliği Fakültesi ek binasına dönüştüreceğini belirten Rektör Aksoy, tv söyleşilerinde gerekçe olarak ticari kaygıları öne sürdü.

Aksoy’un planları, hayvan hakları aktivistleri ve veteriner hekimler tarafından  tepkiye neden oldu. Başlatılan kampanyada, sözkonusu hastanenin Avrupa‘nın beş büyük hayvan hastanesinden biri olacağına vurgu yapılarak, “Yapılan hayvan hastanesinin padokları dahil her şeyi hayvana özgü olarak hazırlandığından diş hekimliği hastanesine dönüştürülmesi neredeyse yeni bir hastane kadar masraflı olacaktır” denildi. 

Açıklamada, veteriner hekimler, hukukçular ve vatandaşlardan hastanenin hayvanlar için kullanılmasına destek istendi. 

Hastanede neler var? 

Küçük Hayvan Hastanesi’nde hayvanlar için özel kafesler, muayene odaları, pansiyonlar, ameliyathaneler, diş tedavi, göz hastalıkları, fizik tedavi üniteleri, özel kullanıma uygun emar ve tomografi bölümleri bulunuyor. Hayvan sağlığı için yapılmış bir binanın Diş Hekimliği’nin kullanımına açılması yeni bir bina yapımı kadar alt yapı değişikliklerine ihtiyaç duyacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.