ManşetTürkiye

RedHack Emniyet belgelerini sızdırdı

0

Kendilerine Kızıl Hacker adını veren sanal aktivistler,  Emniyet sitelerine girerek çok sayıda belge yayınladı. Bunlar arasında BDP ve sivil toplum örgütlerini ihbar eden maillerin yanı sıra, kaçakçılıktan korsan CD’lere kadar çeşitli istihbarat bilgileri, raporlar ve yazışmalar yer alıyor.

Kızıl Hackerlar (RedHack) AKP hükümeti ve onun “kolluk kuvvetlerine dönüşen üniformalı yeşil faşizme” karşı düzenledikleri eylemler sonucunda Emniyet sitelerine girmeyi başardı. Sızma gerçekleştirdikleri siteler arasında “ankara.pol.tr” ve “kirikkale.pol.tr” adreslerinin olduğunu belirten sanal aktivistler, “Eylemimiz coğrafyamızı son dönemde bir cezaevine çeviren emperyalizme ve onun ‘yeşil’ ordusuna karşı bir misilleme eylemidir ve meşrudur” dedi.

Yaklaşık 3 haftadır Ankara merkezli Polnet (polis ağı) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularında çalışma yaptıklarını ifade eden hackerlar, Ankara ve çevre ilçeleri dahil, genel istihbarat bilgileri, ihbar, şikayet dilekçeleri, yazışmalar ve raporları ele geçirdiklerini bildirdi.

“Yine çalışmalarımızda Ankara polisine ait sitelerin çoğunun erişimi elimize geçmiş, fakat ‘index değiştirmek’ yerine oldukça büyük olan Network’a bilgi toplanmaya devam edilmiştir” diyen RedHack, eylem anlaşılınca Ankara’ya ait ne kadar sistem varsa “korkudan” kapatıldığını belirtti.

Saldırı ardından kapatılan www.ankara.pol.tr, www.ankaraemniyet.gov.tr ve www.kirikkale.pol.tr daha sonra yeniden erişime açıldı.

Hackerlar, “Fakat bilinmeli ki erişimimiz olan serverlar sadece Ankara değildi. Belgeler yayınlandığında nerelere kadar ulaştığımız görülünce polisin hayrete düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

GİZLİ POLİS BİLGİSAYARLARINDAN ÇIKARILDI

RedHack, saldırıda girdikleri sunucunun görüntüsünü de yayınladı. Ellerinde çok sayıda belge olduğu için ayrıştırarak yayınlamaya devam edeceklerini belirten RedHacker, belgelerin tümünün “özel” ve gizli polis bilgisayarlarından alındığını kaydetti. Bilgilerin çoğunda isim ve soy isimlerin olduğunu, bu nedenle bazılarını gizlediklerini ifade eden hackerlar, hepsinde bu işlemi yapmanın zaman alması nedeniyle “maalesef yapamadıklarını” belirtti.

İlk olarak yayınlanan bilgiler daha çok ihbar maillerinden oluşuyor. RedHacker, daha sonraki güncellemelerde polisin yazdığı cevapları ve dokümanları da “zip”leyerek yayınlayacaklarını bildirdi.

Belgeler http://www.kizilhack.org/ adresinde yayınlanıyor ve hergün güncelleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.