ManşetMedya-İnternet

RedHack bir kez daha YÖK’ü hackledi ve Üniversitelerdeki yolsuzluk belgelerini yayınladı

0

RedHack, YÖK’ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr sitesine girerek aralarında gizli ibaresi bulunan 60 binin üzerinde dokümanı ele geçirdiklerini duyurdu. RedHack, Twitter hesabında “YÖK sisteminden elimize tonla belge geçti. Daha sonra yayınlayacağız” dedikten kısa bir süre sonra belgeleri yayınlamaya başladı.

RedHack tarafından yayınlanan belgelere buradan erişim mümkün.

YÖK’ün Elektrrnik Paylaşım Sistemi’nin şifrelerini kırılması sonrasında ele geçirilen yolsuzluk belgeleri arasında ilk yayınlananlar Giresun, Gazi, Adnan Menderes ve İstanbul Üniversitesi’ne ait belgeler oldu.

RedHack ilk olarak Giresun Üniversitesi’ndeki yolsuzluğa ilişkin hazırlanan 294 sayfalık dosyayı yayımladı. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar imzalı üst yazı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilen “gizli” dosyada yolsuzluğun nasıl gerçekleştirildiğine geniş geniş yer veriliyor. Dosyada “BAP Koordinasyon Biriminin iddialarını içeren dosya, ön-inceleme raporu, soruşturma raporu ve soruşturmacı hakkında BİMER’den gelen şikayet yazısı” da ek olarak YÖK’e gönderildi. Ayrıca yolsuzluğa adı geçenlerin de geniş geniş ifadelerine ve banka dokümanlarına yer verildi.

Soruşturma Raporu’nda, kurulumu yapılmamış bir cihaz için 664 bin 34 TL ödendiği tespitine yer verildi. Raporda, “Birimlerimizdeki mekan darlığı ve yetersizliği bilindiği halde ve en önemlisi ise Merkezi Laboratuar inşaatı tamamlanmadan makine teçhizat alımının gerçekleştirilmesi; alınan cihazların herhangi bir olur yazısı olmadan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’ne kurulması, 400 MHz NMR cihazının kurulumunun ve Mal Alımları Denetim ve Muayene Kabul işlemlerinin yapılmadan teslim alınması; en azından para alınmadan geçici kabul işleminin uygulanması gerekirken firmadan yasal bir sorumluluğu bulunmayan bir taahhütnameye istinaden bir rapor hazırlanarak kurulumu yapılmamış bir cihaz için 664 bin 34 TL ödenmesi; Kalkınma Bakanlığı tarafından 83 kalem makine teçhizat alımı için tahsis edilen 2 milyon 832 bin TL’lik ödeneğin tamamının sadece 9 kalem makine teçhizat alımı için kullanılarak, geri kalan 74 kalem makine teçhizatın alınmadığının” açığa çıktığı kaydedildi.

(Yeşil GazeteTurnusol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.