DünyaManşet

PwC’nin son raporu: “İş dünyası iklim değişikliğine hazır değil”

0

Uluslararası Denetim Firması Pricewaterhouse Coopers’ın (PwC) Pazartesi günü yayınladığı raporda, dünya genelinde iş çevrelerinin önümüzdeki yıllarda küresel iklim değişikliği sonucu ortaya çıkacak olan kayıplara hiç de hazırlıklı olmadığı ortaya çıktı. Raporda 2100 yılı itibariyle 6 derece yükselmesi öngörülen hava sıcaklığının dünya üzerindeki yaşamın sonunu getirebileceği belirtiliyor.

Düşük Karbon Ekonomisi Endeksi raporu sonuçlarına göre, dünyada hemen tüm şirketlerin iklim değişikliği felaketine karşı hazırlıksız yakalandığı ilan edilmekte.

Dünya’nın başlıca ekonomilerde yaşanan karbon emisyonlarındaki azalmanın, küresel ısınmanın en kötü etkilerinin önlenmesi için gerekli yıllık yüzde 5.1’lik düşüşün altında kaldığı da ortaya koyulmakta. Raporda İngiltere, Fransa ve Almanya’da sera gazı salınımının azaltılması konusunda ki çabalarının, Çin, Brezilya, Hindistan, Rusya , Meksika , Endonezya ve Türkiye’den oluşan yükselen E7 ekonomilerinden ötürü ortaya çıkan büyük artışlar tarafından bastırıldığı belirtilmekte.

Pricewaterhouse Cooper (PwC) sözcülerinden Leo Johnson, özel sektörün bu hazırlıksızlığı  ile ilgili olarak, “Senaryomuz ya da cevabımız ne olursa olsun, ‘işler böyle gelmiş böyle gider’ yaklaşımı diye bir seçenek kalmadı artık.” diyerek itiraz mekanizmalarının artık geçerli olmadığını söylüyor ve ekliyor “Daha sıcak bir dünya için plan yapma zamanı geldi… Kritik eşiği aşmış bulunuyoruz.”

(Yeşil Gazete, Commondreams, The Guardian)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.