DünyaManşet

Putin’e ‘katil’ diyen Biden’a Kremlin’den tepki: Moskova bunu hesaba katacak

0
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında kullandığı ‘katil’ ifadesiyle ilgili ABD’den açıklama istedi. Peskov, böylesi bir durumun ikili ilişkilerin tarihinde görülmediğini ve konuyla ilgili açık bir tepki gösterileceğini söyledi.
 
Kremlin’den yapılan açıklamada, “Biden’ın Putin’e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden’ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz” denildi.
 
Peskov, Biden’ın sözlerinin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusuna “Nasıl olacağı kesinlikle açık” yanıtını verdi. Sözlerine daha fazla açıklık getirmesi istenirken bu talebi reddeden Peskov, “Yapılacak bir şey yok. Böyle bir şey tarihte görülmedi” dedi.

Ne olmuştu?

ABD’nin ABC tv kanalına dün konuşan Joe Biden Rusya’nın ABD’nin seçimlerine karıştığına dair iddialarını yalanlamasıyla ilgili  “Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek” demişti.

“Bence, Rusya’nın lideri Putin bir katil” ifadesini kullanan Biden Putin’e nasıl bir bedel ödetileceği sorusuna ise “Yakında göreceksiniz” yanıtını verdi. ABD Başkanı,  “Ben onu görece iyi tanıyorum. Benim deneyimlerine göre yabancı liderlerle anlaşırken en önemli şey karşındaki adamı tanımaktır” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.