ManşetTürkiye

“Protez bacağımla beni baş başa bırakmanızdır”

0

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın milletvekillerinin pantalon da giyebilmesine olanak tanıyan değişikliğin geri çekilmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Değişikliği öngörenlerin simge olarak ortaya koydukları Şafak Pavey de bu tartışmalara karşı bir açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, kadın milletvekillerinin pantolon giymesini sağlayan teklifin Anayasa Komisyonu’na çekilmesine, “İnanın bacağım ve ben bir kere daha şaşalamış durumdayız. Lütfen protez bacağımla beni baş başa bırakın. İnsan hakları açısından baktığınızda protez bacağımın bu kadar çok dile getirilmesinin artık bir taciz olduğunu düşünüyorum” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Meclis Genel Kurulu’nda kadın milletvekillerinin pantolon giymesini sağlayan teklifin Anayasa Komisyonu’na çekilmesini değerlendirdi. Pavey, konuşmasına, “Bu konu gündemde olacağa benziyor. Dolayısıyla gündemde oldukça protez bacağım ve etek, pantolon konuşulur” diyerek başladı.

Bundan önceki mesleğinde bölgesel sözcülükler yaptığını, sürekli kriz masalarında, dünya basınının ve yerel basının önüne çıktığına dikkat çeken Pavey, “Hiçbir zaman protez bacağım, etek ve pantolon konusunda bu kadar çok konuşmam gerektiğini hiç düşünmemiştim. İnanın bacağım ve ben bir kez daha şaşalamış durumdayız. Mümkünse protez bacağımla beni baş başa bırakmanızdır, çünkü biz gerçekten çok mutluyuz ikimiz” dedi.

Teklifin Genel Kurul’dan komisyona çekildiğini hatırlatan Pavey “Bir kanun yapıcısı olarak, kanunu delme imtiyazı olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla hep beraber bekleyeceğiz ve göreceğiz Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerin sonucu ne olacak diye. Ben bu konuya dahil değilim, talebi ben sunmadım. Sadece adım var bu meselede” dedi.

Bir basın mensubunun, “Rahatsızlık duyuyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Pavey, “Benim gündemimde olan bir konu değil. Gündemimde daha değerli konular var. İşsizlik, kadın cinayetleri var” dedi.

“BDP’nin önergesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Pavey, “Benim teklifle ve önergeyle de ilgim yok. Protez bacağım benim bir gerçeğim ve bununla yaşayacak olan benim. Önergelerle ilgim olmadı. Bunun komisyonda değerlendirilmesinin sonucunu hep beraber göreceğiz” dedi.

Israrlı sorular üzerine Pavey, “Ben pantolon sorunum olduğunu hiç söyledim mi? Hiç söylemedim. Bu talebi de ben vermedim. Kanun yapıcı olarak kanunları delme imtiyazı asla olamaz. Bu konu değerlendirilecektir ve hep beraber göreceğiz sonucunu” dedi.

“Başörtüsüne bakışınız nedir?” sorusuna da Pavey, “Önceki önergeyle de bu önergeyle de ilgim yok. Başörtüsü konusu iktidarın sahiplendiği bir konudur. Çok da çok güçlü bir iktidar konusudur. Benim oyuma ya da desteğime ihtiyaçları olacağını düşünmüyorum. Bir şey sunmak ve geçirmek kendi ellerinde” dedi.

“Kullanıldığınızı düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya da Pavey, “Kullanıldığımı düşünmüyorum. Ben talepte bulunsaydım bunun üzerine konuşurduk. İnsan hakları açısından baktığınızda protez bacağımın bu kadar çok dile getirilmesinin artık bir taciz olduğunu düşünüyorum. Ben hakikaten kendimle, bacağımla mutluyum. Baş başa bir hayat sürüyorum ve süreceğiz. Bütün ömrüm kendisiyle geçecek. Biz mutluyuz” dedi.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.