ManşetTürkiye

Protestan din adamına saldırı

0
Dört saldırgan, Bahçelievler Protestan Lütuf Kilisesi Pastörü Semir Sertek’ten kelime-i şahadet getirmesini istedi ve ardından tekmeleyerek darp etti.
Protestanlara yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Hıristiyan dünyası Paskalya’yı kutlarken 7 Nisan’da Bahçelievler Protestan Lütuf Kilisesi’ne giden dört saldırgan Semir Serkek adlı din adamının Kelime-i Şehadet getirmesini istedi ve tekme atarak kaçtı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Lütuf Kilisesi Pastörü 58 yaşındaki Semir Serkek, uğradığı saldırıyı şöyle anlattı:

“Olay gecesi kilisenin kapısına birileri hızla vurdu. Telaşlı halleri vardı. Kapıyı açtığımda ‘Bize anlat’ diyerek içeri girmek istediklerini söylediler. Alaylı ve küçümseyici sözler sarf ediyorlardı. Bu durum bende tedirginlik yarattı. Sabah gelmelerini, olumsuz konuşmamalarını ve burasının kilise olduğunu söylediğim halde hakaret ettiler. ‘Burası Müslüman mahallesi, burada kilisenin ne işi var?’ diyerek benim son dini kabul etmezsem toprağın altında gebereceğimi defalarca tekrarladılar. Başında beyaz takkesi olan genç Kelime-i Şahadet getirerek benim de söylememi istedi. Göğsüme tekme attı. Sonra kaçtılar. Ben tekmenin şiddetinden merdivenlerden düştüm.”

Saldırıdan sonra polis çevredeki kameralara el koydu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.