DünyaManşet

Portland’da anarşistler şehrin sokaklarındaki yol çukurlarını onarıyor

0

Portland Oregon’da anarşistler sokaklara çıktılar – yolları tamir etmek için. “Yolları tamir edebiliriz” diye iddia eden anarşistler yol çukurlarını onarıyor ve bunu sosyal medyadan duyuruyorlar.

28 Şubat’ta grup şöyle yazdı:

“Bugün başarılı bir ön çalışma gerçekleşti. 37 ve 39. sokaklar arasında güneydoğu Salmon’da 5 yol çukuru tamir ettik. Yamalarımızın ne kadar uzun ömürlü olacaklarını önümüzdeki günlerde ve haftalarda onları izleyeceğiz. Herkese destekleri için teşekkürler.”

Facebook sayfalarında grup bu faaliyeti neden yaptıklarını anlattılar:

“Çünkü bizler, karşılaştığımız sorunları, devletin dışında, toplumsal inşa çözümleriyle düzeltmeye inanıyoruz. Çünkü toplum anarşistleri sadece cam kıranlar ve yol kesenler olarak tasavvur ediyor. Çünkü siyasi bir teori olarak anarşizmle karşılaşıldığında devletçiler çoğunlukla “Yolları kim tamir edecek?” diye soruyor. Çünkü Portland şehri, yolları uygun zamanda ve düzgün şekilde tamir etmeyi reddediyor.

Bizler Portland Anarşist Yol Bakımıyız. Bizler toplum tarafından yönlendirilmiş doğrudan eyleme inanıyoruz. Bizler devletin, askerileştirilmiş bir polis gücüne yatırım yapmayı yolların bakım ve onarımından daha çok önemsediğine inanıyoruz.

Portland şehri bu kış fırtınası boyunda önleyici bakım ve havanın düzelmesine rağmen yavaş ilerleyen tamir faaliyetlerinde apaçık vurdumduymazlık sergiledi. Her gün bu ihmal bisikletlileri tehlikeye atıyor, insanların taşıtlarına zarar veriyor, çarpışma ve bedensel yaralanma risklerini arttırıyor.

Portland Anarşist Yol Bakımı şehir genelinde ekipleri harekete geçirmeyi, mahallelerimizde yolları onarmayı, bir topluluk inşa etmeyi ve toplumsal sorunlara devlet dışında çözümler bulmayı amaçlıyor.”

Haber: Ali Serdar Gültekin

(Yeşil Gazete, Its Going Down.org)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.