Türkiye

Polisten taraftara da gaz!

0

Fenerbahçeli taraftarlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, gözaltında bulunan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile tutuklu olarak yargılanan yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’na destek için planladıkları yürüyüş yaptı.

Fenerbahçeli taraftarların, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu’na destek olmak amacıyla düzenledikleri yürüyüş olaylı bitti.

Bağdat Caddesi üzerindeki Şaşkınbakkal’da toplanan taraftarlar, burada tezahüratlar eşliğinde yürüyüşün başlamasını bekledi.

Fenerbahçe formalarıyla ve bayraklarla caddeye gelen taraftarlar, yöneticiler ve kulüplerine destek veren tezahüratlar yaptı.

Yol boyunca tepkili tezahüratlarını dile getiren taraftarlar ”Fenere uzanan eller kırılsın”, ”Aziz Başkan oley”, şeklinde tempo tuttu. Ellerinde çok sayıda döviz taşıyan taraftarlar, desteklerini bu şekilde de dile getirmeye çalıştı. Dövizlerden birinde ”Büyük Fenerbahçe’nin büyük taraftarı büyük başkanının her zaman yanında” yazısı yer aldı.

Daha çok kulüp başkanı Aziz Yıldırım’a destek tezahüratları yapan taraftarlar, Yıldırım’ın sıkça kullandığı ”Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe” ifadelerinin yer aldığı tezahüratlar söyledi.

Taraftarların yürüyüşü sürerken Aziz Yıldırım’ın tutuklanma kararı, yavaş yavaş kalabalık içinde yayıldı.

Bundan sonraki bölümde özellikle yürüyüşte ön bölümde yer alan taraftarlar ”Fenerbahçe köprüye” şeklinde tempo tuttu. Kızıltoprak’a gelindiğinde taraftarların önünde yer alan grup dururken, köprüye doğru yürüme fikri daha da destek buldu.

Bunun üzerine Bağdat Caddesi’nde yürüyen binlerce taraftar ikiye bölündü. Bir bölüm Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın protokol tribün girişinin bulunduğu ön tarafına doğru giderken, diğer bölüm ise Boğaziçi Köprüsü’ne doğru yöneldi.

Herhangi bir müdahaleyle karşılaşmayan grup, Kızıltoprak’tan Boğaziçi Köprüsü’ne doğru giden yolu trafiğe kapatarak, yürüyüşünü sürdürdü. Metrobüs yoluna da engel olan taraftarları bir süre sonra diğer istikamette çevik kuvvet ekipleri takibe aldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar Uzunçayır Metrobüs Durağı’nı geçip köprüye doğru yokuş çıkmaya başladıklarında kısa bir süre sonra çevik kuvvet ekiplerinin biber gazıyla müdahalesiyle karşılaştı.

Bir anda ortalık beyaz dumanlarla kaplanırken, rüzgarında etkisiyle biber gazının tesiri taraftarların kapladığı yola yayıldı. Gazdan etkilenen taraftarlar yoldan çıkıp, Göztepe yönüne doğru kaçışmaya başlarken, taraftarların yürüyüşü kısa süre içinde sona erdi ve yol trafiğe açıldı.

Fenerbahçeli taraftarlar, Şaşkınbakkal’dan, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önüne kadar yapmayı planladığı yürüyüşte Bağdat Caddesi boyunca herhangi bir engelle karşılaşmadı. Yürüyüş sırasında da caddede polis ekibi bulunmadığı görüldü.

Taraftarlar yürüyüş boyunca yöneticilere ve kulüplerine destek veren tezahüratlar yaparken, rakip takımlardan özellikle Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’e tepkili tezahüratlarda bulundu.

Taraftarlar şike soruşturmasıyla ilgili medyada yer alan haberler nedeniyle de yürüyüşü takip eden muhabirlere tepki gösterip zaman zaman müdahalede bulundu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.