Kültür-SanatManşet

Polisiye kurgu yazarı Elmore Leonard felçten kurtuluyor

0

ABD’li ünlü polisiye kurgu yazarı Elmore Leonard, 45. romanı Raylan’ın İngiltere’de basılmasının ardından geçirdiği felci yeniyor. Leonard, 46. romanı üzerinde çalışmaya başlamıştı.

“Detroit’in Dickens’ı” diye anılan üretken yazar, ustalıklı toplumsal gözlemleri ve boş laflara yer vermeyen tarzıyla seviliyor. Leonard, en iyi açılış cümlelerinden bazılarını yazmasıyla da ünlü.

Yazarın araştırma görevlisi Gregg Sutter, “Elmore geçtiğimiz Pazartesi felç geçirdi. Günden güne iyileşiyor. Ailesi, ihtiyatı elden bırakmadan iyimser.” dedi. “Morali yüksek. o, bir savaşçı ve biz de bunu gördüğümüze memnunuz.”

Hollywood yönetmenleri, Leonard’ın – aralarında başrolünde John Travolta’nın olduğu, Leonard’ı kült statüsüne taşıyan 1990 tarihli romanı Get Shorty’nin kapalı gişe oynayan filmi de olmak üzere –  eserlerinin bir çoğunu beyaz perdeye uyarladı.

Beşinci romanı Hombre, 1967’de başrolünde Paul Newman’ın olduğu bir western filmi yapılmış; 1992 tarihli kitabı Rum Punch ise Quentin Tarantino tarafından Jackie Brown filmine uyarlanmıştı. 1998’de yönetmen Steven Soderberg, Out of Sight’ı George Clooney’nin başrolünde bir hite dönüştürdü.

Haber: Özde Çakmak

(Yeşil Gazete, Guardian)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.