Peşmerge güçleri Kobani yolunda

Fransız Haber Ajansı (AFP), 152 kişilik Peşmerge gücünün Kobani’ye gitmek üzere Kuzey Irak’taki üsten ayrıldığını bildirdi.

13 peşmergeIrak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden bir yetkili AFP’ye, 80 kişinin karayolunu kullanarak Türkiye üzerinden Kobani’ye geçeceğini söyledi. Yetkili, 72 kişinin ise uçakla gönderileceğini belirtti.

Kürdistan Demokratik Partisi Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami de Twitter hesabıdan Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gitmek üzere yol çıktığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gün içinde, Peşmerge güçlerinin Türkiye’den Kobani’ye geçişi konusunda “Şu anda siyasi olarak bir sorun yok. Geçişlerin yapılması konusunda da bir sorun yok. Her an geçişler olabilir” demişti.

Çavuşoğlu, “ÖSO’nun Kobani’ye geçmesi konusunda PYD ile ÖSO arasında, kendi aralarında bir mutabakat sağlandı. Bu konuda da bir sıkıntımız yok. Türkiye de bu konuda gereken yardımı yapacaktır” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise BBC’ye verdiği mülakatta PYD’yi, Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gelmesini istemediğini belirterek eleştirdi

Yaklaşık bir buçuk ay önce IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) Kobani’yi ele geçirmek üzere kapsamlı bir saldırı başlatması üzerine IŞİD ve başta YPG (Halk Savunma Birlikleri) arasında yoğun bir çatışma süreci başlamıştı.

(BBC Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR