Kültür-SanatManşet

Pera Müzesi’nden “Zaman Değişmeli” sergisine paralel etkinlikler

0

Pera Müzesi20 – 28 Şubat 2019 tarihleri arasında “Zaman Değişmeli” sergisi kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Kaan H. Ökten “Varoluş ve Zaman”, sanatçı ve akademisyen Şeref Erol “Form Olarak Zaman Üzerine Çözümsel Yaklaşımlar” başlığı taşıyan birer konuşma gerçekleştirirken, Edebiyat ve Kültür Dergisi altZine iş birliğiyle zaman temalı metin okuma etkinliği düzenleniyor. Konuşma etkinlikleri Pera Müzesi Oditoryumu’nda, “Zaman Üzerine Metin Okuması” ise Pera Café’de ücretsiz sunuluyor. 

İlk etkinliği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kaan H. Ökten’in katılacağı “Varoluş ve Zaman” başlıklı konuşma  oluşturuyor. Ökten, konuşmada, tarih boyunca çeşitli şekillerde yorumlanan ve açıklanan zaman kavramını mercek altına alarak, zamanın varoluşsal perspektiflerini içeriden bir bakışla betimleyip, varlığın saha ve olanaklarını irdeleyecek. Etkinlik, 20 Şubat Çarşamba günü, saat 18:30’da başlayacak. “Zaman Değişmeli” sergisi kapsamında gerçekleştirilen ikinci etkinliği ise sanatçı ve akademisyen Şeref Erol’un katılacağı “Form Olarak Zaman Üzerine Çözümsel Yaklaşımlar” başlıklı konuşma oluşturuyor. Konuşmasında zaman kavramını, mantık, matematik ve felsefe bağlamında irdeleyecek olan Erol, kavramı kimi düşünsel süreçleri ilişkilendirerek ele alacak. Etkinlik, 28 Şubat Perşembe günü, saat 18:30’da gerçekleşecek.

Dizinin son etkinliğini, Edebiyat ve Kültür Dergisi altZine iş birliğiyle düzenlenen zaman temalı metin okumaları oluşturuyor. Etkinlik kapsamında, 2018 yılı boyunca yayınlanan zaman teması etrafında şekillenen dört sayıdan seçilen metinler, yazarlarının sesinden dinleyicisiyle buluşacak. Etkinlikte Hande Ortaç dört sayıya yayılan göç, eve dönüş, çocukluk gibi konuları işleyen polisiye öyküsünün “Kemik 1: Navigasyon” başlıklı ilk bölümünü; Emir Çubukçu, bir kaybın ardından yaşadığı düğümü çözmeye çalışan bir adamın hikâyesini anlattığı “Masada Kılçıklar”ı; İlay Bilgili, bir adamın hatıralarını sorgularken geçmişinden gelen acılara tanıklık edilen “Panta Rhei”yi ve Ulya Soley, bir pazar akşamı ormanda yürüyüşe çıkan ve bir daha asla görülmeyen Jim Thompson’ın kayboluşunun ardındaki esrarengiz hikâyeyi ele alan “Jim Thompson’ın Esrarengiz Kayboluşu” isimli öyküyü seslendirecek. Etkinlik, 23 Şubat Cumartesi günü, saat 13:00’de başlayacak.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.