DünyaManşet

Pentagon, göçmen çocukların barınması için iki üssünü tahsis edecek

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, (Pentagon) Meksika sınırından yasa dışı ülkeye giren göçmen çocuklar için, Teksas‘ta bulunan iki üssünü Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı‘na tahsis ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Temsilciler Meclisi Üyesi Henry Cuellar‘ın paylaştığı, göçmen merkezlerine kaydedilen ve binlerce çocuğun kötü koşullarda yaşadığı görüntüler gündeme bomba gibi düşmüş, ülkenin göçmen politikası da sert bir şekilde eleştirilmişti.

Tesisler yıl sonuna kadar tahsis edilecek

Yaşananlar sonrası harekete geçen Pentagon, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’nın talebinin olumlu karşılandığını, göçmen çocukların geçici barınması konusunda bakanlığa destek olunacağını duyurdu.

Pentagon, Teksas’taki St. Antonio kentinde bulunan Lackland Üssü‘ndeki bir yurt binasında ve El Paso kentindeki Fort Bliss Üssü‘nde yapılacak geçici konaklama tesisinde göçmen çocukları ağırlayacak.

Kaç çocuğun bu yerlerde barınacağı bilgisi henüz paylaşılmadı. Ancak, yıl sonuna kadar bu tesislerin geçici barınma amacıyla göçmen çocuklara tahsis edileceği ifade edildi.

Binlerce göçmen çocuğa gözaltı

ABD kolluk birimleri resmi belgelere göre, ocak ayında 5 bin 600, şubat ayında 9 bin 300, mart ayının ilk 20 gününde de 11 bin ebeveynsiz göçmen çocuğu gözaltına aldı.

Yaklaşık 11 bin çocuk Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’nın çeşitli yerleşkelerinde kalıyor. 15 binden fazla çocuğun barınması için de bakanlığın yer baktığı açıklanmıştı.

ABD sınırını geçerken gözaltına alınan çocuklar, ilk önce Sınır ve Gümrük Koruma‘nın gözetiminde kalırken, daha sonra da Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin durumu belli olana kadar belirlenen yerlerde kalıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.