ManşetMedya-İnternet

Penguen’den “Game of Receps” kapağı

0

Haftalık mizah dergisi Penguen’in 27 Eylül Perşembe günü çıkacak olan sayısının kapağı, başbakanın nezdinde peşpeşe gelen zamları hicvediyor.

Ekranların sevilen dizisi “Game of Thrones” dizisinin görselinin kullanıldığı kapakta tahta oturan Ned Stark’ın yerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan almış. Game of Thrones’ın ilk sezonunda herkesin takdirini kazanan ve hükümdarın kendi yerine vasi olarak gördüğü Ned Stark, hükümdarın ölümünden sonra kendisine çok fazla güvenmesi nedeniyle hayatından oluyordu.

Aynı dizide anlatılan hikayede Ned Stark’ın ölümü ve tahta beceriksiz bir çocuğun geçmesi üzerine iç savaş başgösteriyor. Tahtta hak iddia eden pek çok ailenin dışında bir de ülkeyi dış dünyadan ayıran surların arkasında White Walkers (Ak Gezenler) denilen yaşayan ölüler mevcut. Yüzyıllardır toprak altında yatan ve havaların soğumasını bekleyen Ak Gezenler’i diriltecek tek şey kışın tekrar gelmesi. Kuzeyde yaşayanlar bunun farkında oldukları için sloganları da “Kış geliyor” (Winter is Coming)

Penguen Dergisi de kapağında tüm bu okumalara izin veren bir espri yapmış. Başbakanı icraatları konusunda uyarmayı da ihmal etmemişler. Ne de olsa “Winter is Coming”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.