EnerjiManşet

Pekin 2020’de kömür kullanımını yasaklayacak

0

Pekin Belediye Çevre Koruma Bürosu’nun açıklamasına göre, 2020 sonuna kadar 6 ana bölgede kömür kullanımı yasaklanacak. Bu karar, kansere neden olan hava kirliliğiyle ve iklim değişikliği etkileri ile mücadele çabalarının bir sonucu.

Xinhua haber ajansının bu hafta başında yaptığı habere göre  Dongcheng, Xicheng, Chaoyang, Haidian, Fengtai ve Shijingshan ilçeleri, kömür ve kömür ile ilişkili ürünleri kullanmayı bırakacak, aynı zamanda kömür santralleri ve kömür tesisleri kapatacak. Büro; bu ilçelerde yaşayanların ısınma, pişirme ve diğer faaliyetleri için kömür yerine elektrik ve doğalgaz kullanımını sağlayacak.

cin

Fotoğraf: Nicolò Lazzati/Flickr

Kömür kaynaklı hava kirliliği insan sağlığı için çok zararlı olan PM2.5 parçacıklarına neden oluyor. BM Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünya genelinde hava kirliliği nedeniyle 2012 yılında 7 milyon insan öldü. Xinhua haber ajansı;  Çin resmi istatistiklerine göre  2012 yılında Pekin’in enerji tüketiminin dörtte birini kömürden sağladığını bu oranın 2017 yılında en az %10 olmasının beklendiğini belirtiyor.

Gelişen ekonomisi ve enerjiye artan talep nedeniyle Çin, dünyada üretilen tüm kömürün% 49’unu tüketiyor. Bu durum yoksulluğu azaltsa da çevre üzerinde büyük ölçüde olumsuz etkisi oluyor.

BM bünyesinde BASIC müzakere bloğunu oluşturan Çin, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika’dan diplomatlar, iklim değişikliği karşısındaki tutumlarını tartışmak için bu hafta Delhi’de  buluşuyor.

Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.

(rtcc.org, Yeşil Gazete)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.