ManşetTürkiye

Peker’in videolarının ardından İzmir Barosu’ndan suç duyurusu, basın örgütlerinden soruşturma çağrısı

0

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in pazar günü yayımladığı videoda eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar ve arkadaşlarına yönelttiği suçlamalara ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.

İzmir Barosu, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar ve Erkan Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro’dan yapılan açıklamada, organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in yedi ayrı videoda dile getirdiği iddialarla ilgili olarak, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Erkan Yıldırım ve videolar incelenip gerekli araştırmalar yapıldığında savcılıkça tespit edilecek diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Baronun başvurusunda, videolarda iddia edilen uyuşturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yağma ve diğer benzeri iddiaların soruşturulması istendi.

Basın Örgütlerinden açıklama: Savcıları göreve çağırıyoruz, susan herkes suç ortağıdır

Peker’in Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin iddialarının ardından basın örgütleri de birer açıklama yayınladı.

 Peker, gazeteci Uğur Mumcu suikastına ilişkin Ağar’a işaret etmiş, Uğur Mumcu şehit ediliyor olay yerine ilk gelen kim? Saldırıdan sonra olay yerine ilk giden Mehmet Ağar’dır” ifadelerini kullanmıştı. KKTC’de 1996’da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti için de Ağar ve Korkut Eken’i suçlamıştı.

Peker’in iddiaları karşısında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş de Twitter hesaplarından açıklamalar yaptı.

TGS, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine dair iddiaların soruşturulmasını istiyoruz. Şüphelilerin yargılanmasını talep ediyoruz. Savcıları göreve çağırıyoruz. Tuğla çekilsin, duvar yıkılsın!” dedi. 

DİSK Basın İş de “Biz bu cinayetlerin faillerini hep söyledik. Hep katile katil dedik. İpekçi’nin, Mumcu’nun, Göktepe’nin, Adalı’nın, Dink’in, Anter’in katilleri aynı. Şimdi içeriden itiraf geliyor. Artık susan herkes suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da “90’lı yılların sümenaltı edilen veya azmettiricileri 30 yıldır görmezden gelinen Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine dair Sedat Peker’in yaptığı açıklamalar soruşturulmalıdır. Peker’in meşruiyeti veya konumu sessizliği gerektirmez” dedi

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.