Kategoriler: ManşetSpor

Passolig’e karşı Karşı Lig’de Vamos Bien – Beleştepe maçı

İlk dostluk maçı Fenerbahçe taraftar grubu Vamos Bien Beşiktaş taraftar grubu Beleştepe‘ye karşı, 16 Kasım 2014 Pazar günü saat 15.00’de Kadıköy Kalamış Gençlik Merkezi’nde.

Endüstriyel futbola, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa Karşı Lig’in 29 Kasım’da başlayacak maçlarının ilk dostluk maçı Fenerbahçe’nin Vamos Bien’i ve Beşiktaş’ın Beleştepe’si arasında oynanacak.

Maçın duyurusu şu şekilde:

Sokakta öğrendik futbolu. siyah-beyaz tv başında farklı renklere sevdalandık. Sokakta kimimiz Sinyor Bartu oldu, kimimiz Metin Oktay , kimimiz de Metin- Ali Feyyaz… Birlikte top oynamamızdan rahatsız olan mahallenin huysuz bakkalı zengin oldu. Eskiden topumuzu kesemeyen huysuz bakkal bu sefer sahamızı elimizden aldı.

Önce sahalarımıza ucube binaları diktiler sonra kale yaptığımız ağaçları yerinden söktüler validebağdaki gibi.

Stadyumlara giderdik haftasonları her renkten taraftarlar olarak. Sonra tribünlerimizi ayırdılar; siz yan yana duramazsınız diye. Oysaki futbol kulüplerini yönetenler, medyada taraftarı kışkırtıp sonra sporda şiddet olmasın edebiyatı yapan kalemşörler hangi renkten olursa olsun yan yana durabiliyorlardı. Tüm bu başkalaşımın amacı futbol kültürünün içini boşaltıp, halktan uzaklaştırıp daha fazla rant elde edilecek konuma getirmekti.

Huysuz bakkal artık sadece zengin değil aynı zamanda sporu “yöneten” kişi olmuştu. oturduğu yerden tribünlere el atmak istedi. Meşalelerimiz, konfetilerimiz bir bir elimizden alındı, yetmedi deplasman yasaklarını getirdiler. Tribünlere son olarak passolig zorunluluğunu getirdiler. Ranta doymayan zihniyete karşı bir çok taraftar maçlara gitmeme kararı kaldı. Süper ligde her hafta oynanan 9 maçta toplam 60 bin ortalama seyirci sayısı e- bilete en büyük darbeydi. Statlar neredeyse bomboşken tüm medya passoligi zikretmeden maçlarda taraftar olmayışını başka sebeplerle açıklamaya kalktılar.

Utanmadan soruyorlar: “Taraftarlar nerede?”

Buradayız ; siyah-beyaz, sarı-lacivert, sarı-kırmızı, bordo-mavi tüm renklerimizle buradayız. Faşşolig uygulamasının olmadığı her yerdeyiz. sevdamızdan ödün vermedik, ama uyguladığınız sisteme karşı futbola başladığımız yere; sokaklara geri dönüyoruz!

16 kasım Pazar günü saat 15.00 de başlayacak karşılaşmamıza e-bilete ve tribün yasaklarına karşı tüm sporseverleri bekliyoruz.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi