DünyaManşetUlaşım

Paris’te kiralık elektrikli scooter’lar yasaklandı

0

Fransa’nın başkenti Paris‘te, hafta sonu yapılan referandumda, elektrikli scooter kiralama hizmetinin devam etmesi yüzde 89,3 oranında oyla reddedildi. Yaklaşık 100 bin kişinin oy kullandığı referandum sonuçlarına göre, en erken 1 Eylül’den itibaren kentte scooter kiralama hizmetlerinin yasaklanacak.

Fransız basınındaki haberlere göre, Parisliler, kentte yaklaşık 200 noktada kurulan sandıklarda oy kullandı.  Belediyenin girişimiyle yapılan ve kent sakinlerinin yüzde 8’inin katıldığı referandumdan yüzde 89,3  oranında “hayır” çıktı. Böylelikle “Avrupa’da elektrikli scooter kiralama hizmetinin yasaklandığı ilk şehir” Paris oldu.

1 Eylül’e kadar yürürlüğe girecek 

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 100 binden fazla kişinin oy kullandığını belirterek “Bu, yerel demokrasi için büyük bir zaferdir.” ifadesini kullandı.

Hidalgo, yasağın 1 Eylül’e kadar yürürlüğe gireceği bilgisini paylaştı.

Paris’te elektrikli scooter kiralama hizmeti veren Dott, Lime ve Tier Mobility şirketleri ise katılımın az olması nedeniyle referandumu eleştirerek temsiliyet oranının kapsayıcı olmadığını açıkladı.

Şirketler, yasaktan her ay yaklaşık 400 bin kullanıcının etkileneceğini savundu.

Fransa’da yılda 2,5 milyon kişi, elektrikli scooter hizmetinden yararlansa da scooter’lar, caddelere bırakıldığı ve yaya geçişlerini engellediği gerekçesiyle tepki çekiyordu.

Daha çok gençlerin ve turistlerin tercih ettiği elektrikli scooter’lar kazalara da karışıyordu.

Kentte scooter’ların yanı sıra bisiklet, günlük hayatta en çok tercih edilen iki tekerlekli ulaşım aracı olarak öne çıkıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.