Editörün SeçtikleriLGBTİ+ManşetVideo

Pandemide LGBTİ+’ları bir araya getiren mekan: Lambda Online Mekan 

0

Lambda İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen Lambda Online Mekan‘ı, Lambda gönüllüleri Zerrin Duralı ve Öner Ceylan, Yeşil Gazete’ye anlattı.

Lambda Online Mekan’ı fiziksel olarak yan yana gelmenin pek mümkün olmadığı pandemi döneminde, yüz yüze iletişimde bulunmak amacıyla kurulduğunun altını çizen gönüllüler, herkesin bu mekana katılabileceğinin kaydetti.

Online Mekan’a nasıl katılınıyor?

Online mekana salı ve perşembe günü 19.00-20.00 saatleri arasında, pazar günü ise 17.00-19.00 saatleri arasında katılım sağlanabiliyor. Katılımcılar, mekana istedikleri saate katılıp, istedikleri saatte de ayrılabiliyor.

Bu mekanda, insanlar belirli bir konu sınırlaması olmadan, istedikleri her konuda konuşup, sohbet edebiliyor.

 

Ayrıca, Lambda gönüllüleri LGBTİ”lar hakkında merak edilen soruları da yanıtlıyor.

Online mekana katılmak için, Lambda İstanbul’a sohbetin yapılacağı gün veya o günden önce “online mekan” başlığıyla bir mail atılması gerekiyor. Kişiye mekanla ilgili bilgiler ve teknik konular hakkında bilgi gönderildiği gibi, o gün yapılacak sohbetin bağlantı linki de gönderiliyor.

‘Yalnız olmadığımızı hissetmek önemli’

Henüz istenilen sayıda olmasa da dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılım sağlandığı belirten Zerrin Durular, LGBTİ+’ların bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurguladı ve “Bir arada olmak, yalnız olmadığımızı hissetmek önemli” dedi.

Özellikle gündemde LGBTİ+’lara yönelik bir saldırı olduğunda bir arada olmanın önemine değinen Öner Ceylen, “Bir arada olmak, buna bir arada göğüs gerdiğimizi bilmek çok güç veriyor. Birlikte, güçlenerek çıkacağız” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.