ManşetTürkiye

‘Palalı’ davasında ilk duruşma bugün

0

palal2Taksim Gezi Parkı eylemlerinde eylemcilere elindeki pala ile saldırırken görülen Sabri Çelebi’nin yargılandığı 2. davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Geçen yıl 6 Temmuz’da İstanbul Valisi’nin Gezi Parkı’nın halka açıldığını duyurması üzerine Park’a gidenlere polisin sert müdahalesinin ardından ara sokakta yurttaşlara elinde pala ile saldıran saldırgan Sabri Çelebi’nin yargılandığı 2. davanın ilk duruşması bugün saat 10:05 te İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.

Saldırganın saldırısına maruz kalan kadının müşteki olduğu davada, ilk duruşma bugün gerçekleşecek. Saldırganın kimliğinin de açıkça belli olduğu saldırıya ilişkin görüntüler televizyonlarda ve internet ortamında hızlıca yayınlanmıştı.

Mağdur kadının ailesinin dahi görüntülerin ana haber bültenlerinde yayınlanması ile öğrendiği saldırı sonucu saldırgan hakkında şikayetçi olunmuştu. Görüntülerden de görüldüğü üzere saldırganın hem pala ile hem de tekme ile vurduğu ve aynı zamanda hakaret ve tehditler savurduğu olay ile ilgili olarak Cumhuriyet savacısı iddianamesini sadece basit yaralama suçundan dolayı hazırladı. Bugünkü duruşmaya mağdurun yanı sıra tutuksuz yargılanan saldırganın da katılması bekleniyor.

(Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.