ManşetTürkiye

Özyeğin Üniversitesi’nde çayhane ihtilali

0
Fotoğraf: Viva la Vida / twitter

Özyeğin Üniversitesi’nde kendi bütçelerinden ücretsiz çay dağıttıkları Çayhane’yi kuran öğrenciler kampüsteki yemek ve içecek fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekiyor.

Bianet’den Beyza Kural’ın haberine göre Öğrencilerin genelde yemekhane fiyatlarına, ticari kafelere ve birlikte ortak alanlarının olmayışına tepki olarak oluşturdukları “Çayhane” Özyeğin Üniversitesi’nde (ÖZÜ) de açıldı.

Fotoğraf: Viva la Vida / twitter

Fotoğraf: Viva la Vida / twitter

Özyeğin Dayanışması adı altında toplanan öğrenciler bir çay kazanı buldu, kendi aralarında topladıkları paralarla çay, şeker, bardak gibi diğer ihtiyaçları alarak kampüsteki açık alana çayhaneyi kurdu.

bianet’e konuşan ÖZÜ öğrencisi Alican Yeğen yemekhanede ve kampüsteki özel kafelerdeki fiyatların yüksekliğine tepki göstermek istediklerini söyledi.  Bütçemiz çaya yettiği için çayhane ile buna tepki koyduk diyen Yeğen sorun devam ederse kendi yemekhanelerini kurmak zorunda kalacaklarını da sözlerine ekledi.

Yeğen’in aktardığına göre üniversitede kampüs içindeki özel kafelerde çay üç lirayı buluyor. Özel kafelerde yüksek olan yemekler yemekhanede de öğünü yedi buçuk liradan satılıyor. Yeğen, yüksek fiyata kalitesiz yemek yediklerini söyledi. Öğrencilerin sosyal olarak bir araya gelebilecekleri alanın yokluğunun da bir başka sorun olduğuna işaret etti.

Alican Yeğen; Özyeğin Üniversitesi’ndeki öğrenci çayhanesine Şehir Üniversitesi’nde de çayhane ile başlayan ve yemekhane boykotuyla devam edip kazanıma ulaşan sürecin fikir aşamasında önayak olduğunu da belirtti.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.