Medya-İnternet

Özgür Yazılım Günleri başlıyor!

0

Özgür Yazılım Günleri yarın (5 Nisan) başlıyor.

Linux Kullanıcıları Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından senede bir defa düzenlenen Özgür Yazılım Günleri, 5-6 Nisan tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde düzenleniyor.

Katılımın ücretsiz olduğu ve herhangi bir kayıt işleminin gerekmediği Özgür Yazılım Günleri, “Türkiye’de Linux ve Özgür Yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri” olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan etkinlik, toplumun her kesimine uygun düzeyde tanıtıcı ve teknik seminerlere ev sahipliği yapacak. Yani Özgür Yazılım’a yeni olan, hatta sadece “tanışma” hevesinde olanların bile rahatlıkla katılabileceği bir etkinlik.

Etkinlik boyunca kamu kuruluşları ve özel sektörden ilgili şirketler stand açarak ürün ve hizmetlerini tanıtıyor, ziyaretçiler ücretsiz Linux CD’leri edinebiliyor, hatta yanlarında getirecekleri bilgisayarlarına Özgür Yazılım işletim sistemleri ücretsiz olarak gönüllü uzmanlar tarafından kurulabiliyor.

Etkinlik boyunca oyun turnuvaları da eksik olmayacak.

Özgür Yazılım Günleri, sektörde çalışan uzman ve profesyonellere yönelik tüm Özgür Yazılım iş ilanlarını astıkları bir pano aracılığıyla “iş-güç” meselelerine de hizmet edecek.

Etkinliğin düzenleneceği Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nün açık adresi şöyle: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüp. Kampüsün harita üzerindeki yerini görmek için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Etkinlik süresince çeşitli yerlerden Santralİstanbul’a Bilgi Üniversitesi’nin servislerinin bulunacağı da gelen bilgiler arasında.

Detaylı bilgi için etkinliğin sayfası ziyaret edilebilir.

Özgür Yazılım, tüm içeriği kolektif çabayla oluşturulan ve kaynak kodları tüm insanlığa açık olarak geliştirilen bilgisayar programları ve işletim sistemlerini tanımlamak için kullanılan bir terim. Bilgiye özgürce ulaşılmasını ilke edinen Özgür Yazılım, günümüzde Linux tabanlı Debian ve onun türevleri olan Ubuntu gibi işletim sistemlerinin ve OpenOffice, LibreOffice gibi ofis programlarının “pahalı ve kapalı kodlu muadillerini aratmayan” başarıları sayesinde hızla yayılıyor.

 

(Yeşil Gazete)


You may also like

Comments

Comments are closed.