ManşetTürkiye

Özgür Gündem’in 2.duruşmasında Zana Kaya ve Bilge Oykut Contepe savunma yaptı

0

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Özgür Gündem davasının ikinci duruşması bugün (2 Ocak) görüldü. Duruşmada Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ve Yayın Danışma Kurulu Üyesi Bilge Contepe Oykut’un savunması alındı.

Davanın ikinci duruşması için Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özgür Gündem Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya getirilmedi.

29 Aralık’taki ilk duruşmada da Kızılkaya ve tahliye edilen Zana (Bilir) Kaya “personel ve araç eksikliği” gerekçesiyle getirilmemişti.

Mahkeme ara hakiminde müzekkere yazılmasına rağmen Kaya ve Kızılkaya’yı getirmeyen cezaevi görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.

Davada yazar Aslı Erdoğan, dilbilimci Necmiye Alpay, Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ile Özgür Gündem Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya, Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu, Kemal Sancılı ve Bilge Oykut yargılanıyor.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Bilge Oykut, Zana (Bilir) Kaya, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay katıldı.

Oykut: Bunun suç olarak yargılanmasını protesto ediyorum

Duruşmada ilk olarak Bilge Oykut Contepe savunma yaptı.

Ekolojist ve barışçıl bir insan olduğunu dile getiren Oykut, Yeşiller Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde kendisine Özgür Gündem’in ekoloji sayfasını ve Yayın Danışma Kurulu Üyeliği görevinin teklif edildiğini belirtti.

“Başka bir gazetede de olsa kabul ederdim” diyen Oykut, sayfayı beş yıl önce bıraktığını, Yayın Danışma Kurulu’nun ise hiç toplantı yapmadığını ekledi.

“Suçsuzum, bunun suç olarak yargılanmasını da protesto ediyorum. Bu davanın düşmesini, beraatimi istiyorum” diyen Oykut hakkındaki yakalama kararının adres değişikliği nedeniyle kendisine ulaşılamadığından çıkarıldığını ekleyerek, yakalama kararının kaldırılmasını istedi.

Ara karar veren mahkeme Kızılkaya’yı tahliye etmedi. Erdoğan ve Alpay’ın yurtdışı yasağının kaldırılması taleplerini reddetti, Oykut hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.

Davaya 14 Mart’ta devam edilecek.

 

Bianet, Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.