Kültür-SanatManşet

Oyuncular Sendikası’ndan, “20 sanatçı işe geri alınsın” talebi

0

Oyuncular Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) bünyesinde “performans düşüklüğü” gerekçesiyle işten atılan 20 sanatçının işe geri alınmasını ve bu listeyi hazırlayan kişilerin ortaya çıkarılmasını talep etti. Sendika, 20 sanatçı için işe iade davası açacak.

26

1 Ağustos’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda taşeron olarak istihdam edilen kimi 10 yılı aşkın süredir, kimi ise 2 yıldır çalışan yirmi sanatçı “Performans Düşüklüğü” gerekçesiyle işten atılmıştı

Oyuncular Sendikası yaptığı açıklamada 20 kişinin SGK çıkışlarının 31 Temmuz 2016 tarihinde ve “22” kodlu “Diğer” gerekçesi ile yapıldığına dikkat çekerek İBBŞT’nin görüşmeler gerçekleştirildiğini ancak işten çıkartılanların nasıl ve ne şekilde belirlendiği hiçbir biçimde anlaşılamadığı gibi, konuyu en derinlemesine bilmesi gereken kimselerin bile listenin hazırlanmasında dahli olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Sendika, 20 kişi için işe iade davaları açacaklarını bu davayı da diğer davalar gibi kazanacaklarını ancak bu süreçte hatadan geri dönülüp bu kişilerin işe iade edilmesini ve bu listeyi hazırlayan kişilerin ortaya çıkartılmasını talep etti.

20 sanatçının isimleri; Ada Alize Ertem, Ahmet Saraçoğlu, Berna Adıguzel. Burçak Çöllü, Cem Baza, Ceren Hacımuratoğlu, Destan Batmaz, Edip Tepeli, Gürkan Başbuğ, Irmak Örnek, Lale Kabul, Mert Aykul, Nilay Yazıcıoğlu, Özgün Akaçça, Pervin Bağdat, Selin Türkmen,Senem Oluz, Sinem Özlek, Ümit Bülent Dinçer, Yeşim Koçak.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.