ManşetLGBTİ+

Oyuncu ve film yapımcısı Elliot Page trans olduğunu duyurdu

0

Gaycation ve The Umbrella Academy yapımlarıyla tanınan  Kanadalı oyuncu ve film yapımcısı Elliot Page, sosyal medya hesapalrından yaptığı bir paylaşımla trans olarak açıldı.

Ünlü oyuncu paylaşımında translara yönelik düzenlenen sağlık hizmetlerini kriminalize etmeye çalışan ve nefret politikası izleyen siyasi liderlere ve büyük platform sahiplerine “Ellerinizde kan var” diyerek ayrımcılığa sessiz kalmayacağını duyurdu.

‘Bunu yazabildiğim için şanslı hissediyorum’

Elliot Page’in yayınladığı mektubun Kaos GL tarafından yayınlanan çevirisinde şu ifadeler yer aldı:

Merhaba arkadaşlar. Sizlerle trans olduğumu, zamirlerimin he/they ve adımın Elliot olduğunu paylaşmak istiyorum. Burada olduğum, hayatımda bu yere ulaşmış olduğum ve bunu yazabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum.

Bu yolculukta beni destekleyen olağanüstü insanlara karşı çok büyük bir minnettarlık duyuyorum. Özgün benliğimi sürdürmek için nihayet kim olduğumu sevmenin ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem. Trans topluluğundaki pek çok kişiden sonsuz ilham aldım. Cesaretiniz, cömertliğiniz ve bu dünyayı daha kapsayıcı ve şefkatli bir yer haline getirmek için durmaksızın çalıştığınız için teşekkürler. Ben de elimden gelen her türlü desteği sunacağım ve daha sevgi dolu ve eşit bir toplum için çabalamaya devam edeceğim.

‘Sevinçliyim ama korkuyorum’

Ayrıca sabır rica ediyorum. Sevincim gerçek ama aynı zamanda kırılgan. Gerçek şu ki, şu anda son derece mutlu hissetmeme ve ne kadar ayrıcalık taşıdığımı bilmeme rağmen, ben de korkuyorum. İşgalden, nefretten, ‘şakalardan’ ve şiddetten korkuyorum. Açık olmak gerekirse, neşeli ve kutladığım bir anı bastırmaya çalışmıyorum, ancak büyük resmi göstermek istiyorum. İstatistikler sarsıcı. Trans kişilere yönelik ayrımcılık yaygın, sinsi ve acımasızdır ve korkunç sonuçlara yol açar. Sadece 2020 yılında, çoğunluğu Siyah ve Latin trans kadınlar olmak üzere en az 40 trans kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Trans sağlık hizmetlerini kriminalize etmek için çalışan ve var olma hakkımızı reddeden siyasi liderlere, trans topluluğuna karşı düşmanlık beslemeye devam eden herkese: Ellerinizde kan var. Rezil ve küçük düşürücü öfkenizi, trans topluluğunun omuzlarına bırakıyorsunuz ki o trans topluluğundaki yetişkinlerin yüzde 40’ının intihar girişiminde bulunduğu raporlanıyor. Yetti artık. ‘İptallenmiyorsunuz’, insanlara zarar veriyorsunuz. Ben de o zarar verdiğiniz insanlardan biriyim ve saldırılarınız karşısında sessiz kalmayacağız.

Trans olmayı seviyorum. Queer olmayı seviyorum. Ve kendimi ne kadar yakın tutarsam ve kim olduğumu tam olarak kucaklarsam, ne kadar çok rüya görürsem, kalbim o kadar büyür ve o kadar gelişir. Her gün taciz, kendinden nefret etme, istismar ve şiddet tehdidiyle uğraşan tüm translara: Seni görüyorum, seni seviyorum ve bu dünyayı daha iyi hale getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.