Hayvan HaklarıManşet

Otobüs firması görevlilerinden vicdansız yorum: “Bir sürü insan ölüyor. Sen bir köpek için ağlıyorsun”

0

Evcil hayvan taşınmasına ilişkin kuralların firmalar tarafından keyfi uygulandığına dair bir örnek de Bursa’da yaşandı. Bursa’dan Kayseri’ye giden köpek Odin’in otobüs firması çalışanlarının kurbanı olduğu iddia edildi. Bursa’dan Kayseri’ye şehirlerarası otobüsle seyahat eden Merve Işıktaş, firma yetkililerinin zorla bagaja koyduğu köpeği ‘Odin’in ölümü sonrası suç duyurusunda bulundu. Bulabildiği tek otobüs firmasına, 24 kilo ağırlığında bir buçuk yaşındaki ‘Odin’ ile birlikte seyahat etmek istediğini söylediğini, ‘gerekli şartlar sağlandığında, veteriner kontrolünde uyutulduğu ve kafese konulduğunda’ kendisiyle seyahat edebileceği yanıtını aldığını aktaran Işıktaş, otogara geldiklerinde durumun değiştiğini anlattı.

İkram kabininin hava aldığını söylediler, Odin’in ölüsüyle karşılaştı

Işıktaş şöyle devam etti: “Şoför, köpeğimi bagaja koymamı istedi. Bagajı reddettim. Bunun üzerine beni rahatlatmak için, ‘Sürekli bu şekilde hayvan taşıyoruz. Geçenlerde kuş taşıdık. Kedi taşıyoruz’ dediler. Büyük bagaja koyduğumuzda yolculardan birisi, ‘Burada erzak var ve erzakların olduğu yerde köpek istemiyoruz’ dedi. Buna yönelik muavin orta yolu bulmak için daha küçük bir bagaj gösterdi. Köpeğimin kafesiyle oraya sığmayacağını düşündüm. Sonrasında ikram kabini dedikleri yeri gösterdiler. Sürekli kuş, kedi gibi hayvanları burada taşıdıklarını belirttiler. Bu kabinin havalandırma aldığını söylediler. Köpeği oraya koyduk ama Bursa’dan Eskişehir’e gelene kadar sürekli tedirgindim. Eskişehir otogarında yolcu alınırken köpeğime iki dakika süreyle baktım, Köpeğimin daralıp, terlediğini gördüm. Şoföre inmek istediğimi ve köpeğimi bulunduğu yerden almak istediğimi söyledim” Sivrihisar’da mola verdiklerinde ‘Odin’i görebileceği yanıtını aldığını belirten Işıktaş, Sivrihisar’a gidene kadar şoförün yanında oturduğunu ve içinin rahat olmadığını tekrarladığını kaydetti.

“Bir sürü insan ölüyor. Sen bir köpek için ağlıyorsun.”

“Sivrihasar’a geldiğimizde köpeğimin ölüsüyle karşılaştım. Firmayı aradığımda suçu önce bana atmaya çalıştılar. Sürekli hayvan taşıdıklarını, o hayvanlara bir şey olmadığını köpeğimde problem olduğunu söylediler. Köpeğim zaten otobüse binmeden önce veteriner kontrolünden geçti” diyerek sözlerine devam eden Işıktaş, şikayetçi olmak için jandarmayı aradığını, firma görevlilerinin jandarmayı beklemeyi kabul ettiğini söyledi.

Işıktaş, şöyle devam etti: “Jandarma gecikince çirkinleşmeye başladılar ve ‘Bir sürü insan ölüyor. Sen bir köpek için ağlıyorsun. Hepimiz bunun için bekliyoruz. İşimiz, gücümüz var’ dediler. Firmaya da bunu ilettiğimde aynı şeyi söylediler; ‘Bir sürü asker, Müslüman ölüyor. Sen bir köpek için insanları alıkoyuyorsun’ denildi. Jandarma geldiğinde şoför ve muavinin köpek bilgileri alındı. Onlar sonra yola devam etti. Ben de ifade verdikten sonra Sivrihisar Belediyesi ekipleri geldi. Köpeğimin kireçlenip gömülmesi gerekiyormuş. Bu şekilde yaparak gömdük. Sonrasında Kayseri’ye döndüm. Olayla ilgili suç duyurusunda bulundum.”

Işıktaş, savcılığa yaptığı suç duyurusunun ‘mala zarar vermek’ olarak işlem gördüğünü, manevi tazminat davası da açacağını, kazanması halinde ise barınağa ya da sokak hayvanları için bir kliniğe bağışlayacağını söyledi.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.