ManşetTürkiye

Osmangazi Üniversitesi’nde silahlı saldırı: 4 kişi araştırma görevlisi tarafından öldürüldü

0

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Volkan Bayer isimli araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlakhayatını kaybetti.

Silahıyla birlikte yakalanan saldırgan, gözaltına alındı. Saldırıdan kıl payı kurtulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayşe Aypay, Bayer hakkında defalarca şikâyette bulunduklarını, yetkililerin hiçbir işlem yapmadığını ileri sürdü. Aypay, “Volkan Bayer’i bir buçuk yıl boyunca korumanın hesabını kim verecek” dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganın hedefinde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel’in olduğunu ve hakkında soruşturma yürütüldüğünü ifade etti. Gönen, saldırıya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip etmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Kendisi hakkında soruşturmamız sürüyor idi. Savcılık tarafından bize soruşturması aktarılmıştı. Bu araştırma görevlimiz, diğer şikayet eden personelimizi FETÖ’cü olmakla suçluyormuş. kendileri de böyle bir şey olmadığı için şikayette bulundular. Biz de bunu soruşturma konusu yapmıştık. Daha önce dekan bey ile aralarında sözlü tartışmaları olmuş olabilir. Yani o konuda çok emin değiliz”

Dekan’dan açıklama

Olay anında üniversitede bulunmadığı için saldırıdan kurtulan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel olayın olay sonrası Twitter’dan paylaştığı videoda, “Arkadaşlar ben iyiyim, saldırgan Volan Bayer isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikâyet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı” dedi.

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.