LGBTİ+Manşet

Orlando için Ankara Kuğulu Park’ta anma

0

Orlando katliamında yaşamını yitirenler Kuğulu Park’ta aşk ve barış türküleriyle anıldı.

17

Homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları Orlando katliamında hayatını kaybedenler için Ankara’da Kuğulu Park’ta eşcinsel ve trans bayrakları açarak mum yaktı.

14

Pembe Hayat Derneği adına konuşan Ozan Uğur “Biz bu saldırıları Suruç’tan, 10 Ekim’den tanıyoruz. Her gece bize sokaklarda saldıran çetelerden tanıyoruz. Tam da böyle günlerde birbirimizin yaraları sarmanın ne kadar önemli olduğunun farkına varıyoruz. Birbirimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

15

Liseli ve üniversiteli gençler adına konuşan Arjin Deniz “Bizler mücadelemizi sokaklarda sonuna kadar devam ettireceğiz. Bugün Amerika’daki yoldaşlarımızın başına gelenler; 10 yıl önce Eryaman’da, Bursa’da; Türkiye’nin tüm şehirlerinde kimlik mücadelesi veren yoldaşlarımızın başına geldi. Baskılar bizi yıldıramayacak! Biz mücadeleye devam edeceğiz!” dedi.

Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir duygularını “Biz Aylan bebeğe üzülürken Cizre’deki 35 günlük bebeğe de üzülenleriz, Kobane için dayanışma etkinlikleri düzenleyen, Barış istediği için Suruç’ta, Gar’da katledilen-yaralanan, Kürdistan’daki kadınlar yalnız değildir eylemlerini örgütleyenleriz. Ali İsmail’i severken aynı zamanda Medeni Yıldırım’ın vurulduğu yerde basın açıklaması okuyanlar, Berçelan’da canlı kalkan olanlarız. Berkin’i anarken H. Ferit Gedik’i, Ethem’i geri plana atmayanlarız. Özgecan’ı sahiplenirken Ekim Wan’ı birbirinden farklı görmeyenleriz. Tekel direnişinden, Alevilerin gece nöbetlerine, Gezi direnişe aynı sokakların çocuklarıyız. Bu sessizliğiniz bizi bu yaptıklarımızı tekrar yapma konusunda tek bir an bile tereddüte düşürmeyecek ama umarım günün birinde siz bu yapmadıklarınızdan utanacaksınız!” şeklinde ifade etti.

Pembe Hayat Derneği’nden Ali Can Kalan, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini okuduktan sonra “Saldırının Pulse’da gerçekleşmesi bir tesadüf değil. Orası, göçmen ve işçi LGBTİ’lerin gittiği bir gece kulübüydü. Bu saldırıyı planlayan kişinin rastgele seçtiği bir yer olamaz. Homofobi ve transfobi meselesi küresel bir meseledir. Bu olay bunu açıkça ortaya koyuyor. Bugün, akranlarımızın, gençliğinin baharında kendini rahat hissettikleri nadir yerlerden biri olan Pulse’da katledilmelerini protesto ediyoruz. Sokakları terk etmeyeceğiz, mücadelemiz devam edecek!” dedi.

Ölenlerin ardından saygı duruşu yerine dayanışmak için 1 dakikalık sarılma eylemi gerçekleştirildi.

Paylaşımların ardından, hayatını kaybedenler aşk ve barış türküleri söylenerek anıldı.

 

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.